Gorenje ohranilo upe za osmino finala

Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Foto: Simon Maljevac Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov (skupina D) na domačem igrišču premagali špansko Naturhouse La Riojo s 33:28 (15:14).
Oglej si celoten članek

Nad glavami velenjskih rokometašev je po štirih zaporednih porazih v skupinskem delu Lige prvakov že visel Damoklejev meč, po današnji zmagi nad tekmeci iz španskega Logrona pa so podaljšali upanje za uvrstitev v osmino finala. Za slovensko ekipo po današnjem obračunu v Rdeči dvorani ni počitka, že v sredo, 27. novembra, bo gostovala pri švedskem Drottu iz Halmstada.

Obračun med trenutno vodilno ekipo slovenskega in drugouvrščenega španskega prvenstva zavoljo pomembnosti za eno in drugo ni bila najbolj kakovostna. Obe zasedbi sta v prvem polčasu naredili kar veliko osnovnošolskih napak, tehtnica pa se je vseskozi prevešala z ene na drugo stran.

''Gledalci so lahko spremljali pravo dramo skozi celotno srečanje. Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, a smo na koncu vendarle prišli do dovolj visoke zmage. Odlično smo začeli drugi polčas, nato pa nas je malce presekal zaplet s semaforjem. Kljub temu smo se zbrali in v zadnjih minutah odigrali vrhunsko obrambo. Verjamem, da bomo tudi na Švedskem odigrali v takšnem slogu in vpisali zmago. V državnem prvenstvu igramo vrhunsko in čas je že bil, da tudi v ligi prvakov odigramo na visokem nivoju,'' je po tekmi povedal Mario Šoštarič.

Velenjčani na odmor s +1

Gostitelji so tekmo odlično odprli in povedli s 6:3, a so jih gostje s Pirenejskega polotoka hitro ujeli in jih potisnili v zaostanek dveh golov (7:9). Do konca prvega polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, Velenjčani pa so na počitek odšli z golom prednosti (15:14).

Odločilen začetek drugega polčasa

Druga polovica tekme je minila v prevladi rokometašev domačega trenerja Ivana Vajdla, ki so najboljšo predstavo prikazali v uvodnih desetih minutah drugega polčasa. V 36. minuti so povedli z 20:15, štiri minute kasneje pa še oplemenitili svojo prednost na 23:16. Gosti, ki so hitro izkoristili obe minuti odmora, niso vrgli puške v koruzo, nekajkrat so se približali na tri gole zaostanka, bližje pa niso zmogli, v prelomnih trenutkih dvoboja je bilo pri Velenjčanih dovolj modrosti in znanja za končno zmago s 33:28. V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Senjanin Burić s šestimi in Staš Skube s petimi goli.

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog:

Skupina D

Gorenje Velenje : La Rioja 33:28 (15:14)
S. Burić 6, Skube 5, Medved, Dujmović, Šoštarič in Papež po 4; Jimenez 12

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.