Šport
9 ogledov

Gorenje ohranilo upe za osmino finala

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet
1/9
Simon Maljevac
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov (skupina D) na domačem igrišču premagali špansko Naturhouse La Riojo s 33:28 (15:14).

Nad glavami velenjskih rokometašev je po štirih zaporednih porazih v skupinskem delu Lige prvakov že visel Damoklejev meč, po današnji zmagi nad tekmeci iz španskega Logrona pa so podaljšali upanje za uvrstitev v osmino finala. Za slovensko ekipo po današnjem obračunu v Rdeči dvorani ni počitka, že v sredo, 27. novembra, bo gostovala pri švedskem Drottu iz Halmstada.

Obračun med trenutno vodilno ekipo slovenskega in drugouvrščenega španskega prvenstva zavoljo pomembnosti za eno in drugo ni bila najbolj kakovostna. Obe zasedbi sta v prvem polčasu naredili kar veliko osnovnošolskih napak, tehtnica pa se je vseskozi prevešala z ene na drugo stran.

''Gledalci so lahko spremljali pravo dramo skozi celotno srečanje. Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, a smo na koncu vendarle prišli do dovolj visoke zmage. Odlično smo začeli drugi polčas, nato pa nas je malce presekal zaplet s semaforjem. Kljub temu smo se zbrali in v zadnjih minutah odigrali vrhunsko obrambo. Verjamem, da bomo tudi na Švedskem odigrali v takšnem slogu in vpisali zmago. V državnem prvenstvu igramo vrhunsko in čas je že bil, da tudi v ligi prvakov odigramo na visokem nivoju,'' je po tekmi povedal Mario Šoštarič.

Velenjčani na odmor s +1

Gostitelji so tekmo odlično odprli in povedli s 6:3, a so jih gostje s Pirenejskega polotoka hitro ujeli in jih potisnili v zaostanek dveh golov (7:9). Do konca prvega polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, Velenjčani pa so na počitek odšli z golom prednosti (15:14).

Odločilen začetek drugega polčasa

Druga polovica tekme je minila v prevladi rokometašev domačega trenerja Ivana Vajdla, ki so najboljšo predstavo prikazali v uvodnih desetih minutah drugega polčasa. V 36. minuti so povedli z 20:15, štiri minute kasneje pa še oplemenitili svojo prednost na 23:16. Gosti, ki so hitro izkoristili obe minuti odmora, niso vrgli puške v koruzo, nekajkrat so se približali na tri gole zaostanka, bližje pa niso zmogli, v prelomnih trenutkih dvoboja je bilo pri Velenjčanih dovolj modrosti in znanja za končno zmago s 33:28. V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Senjanin Burić s šestimi in Staš Skube s petimi goli.

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog:

Skupina D

Gorenje Velenje : La Rioja 33:28 (15:14)
S. Burić 6, Skube 5, Medved, Dujmović, Šoštarič in Papež po 4; Jimenez 12

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.