Šport
13 ogledov

Celje pri Veszprému, v Velenju biti ali ne biti

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Najboljša rokometna kolektiva v državi v soboto čakata težki tekmi. Velenjčani morajo premagati La Riojo v domači dvorani, Celjane pri Veszprému reši le čudež.

"V Španiji smo premagali sami sebe. V igri smo naredili preveč osnovnošolskih napak in na koncu klonili," je pred ponovnim dvobojem z ekipo Naturhouse La Rioja dejal Staš Skube. Španci imajo v skupini D štiri točke, dve več od Velenjčanov, ki tokrat morajo zmagati, če še želijo upati na preboj v osmino finala. V gosteh so izgubili z 31:34.

Sposobni zmagati

"Zelo samozavestno pričakujem to tekmo. Smo motivirani in verjamem, da tega, kar smo naredili v Španiji, na domačem parketu ne bomo ponovili. Tekma je za biti ali ne biti – preprosto moramo prevzeti odgovornost in zmagati. Tega smo sposobni in komaj čakam, da se tekma začne," je še dejal Skube, Marko Dujmovič pa je dodal: "Pričakujem, da bomo v napadu strpnejši. Odpraviti moramo napake, ki so nas stale zmage, predvsem pa moramo pametno zaključevati protinapade."

Pri favoritih

Manj možnosti za uspeh imajo celjski rokometaši. Ti se bodo ob 18.45 znova pomerili z madžarskim Veszprémom, ki je pred enim tednom v Celju zmagal z 31:26, v petih kolih pa je v skupini A zbral maksimalnih deset točk.

"V Veszprém gremo brez bele zastave in rezultatskega pritiska, z neobremenjeno igro jih bomo poskušali tudi presenetiti. Če si bodo gostitelji že uvodoma priigrali visoko prednost, bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem," je pred gostovanjem dejal trener Celja Vladan Matić.

Maribor bo v tretjem kolu gostoval pri Tatran Prešovu. Slovaki so sicer v prejšnjih letih nastopali tudi v Ligi prvakov. "Prešov je v tem dvoboju izrazit favorit, a smo že znali presenetiti," pravi trener Maribora Marko Šibila.

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog:

Skupina A

Ob 18.45:
Veszprém - Celje Pivovarna Laško

Skupina D

Ob 20.30:
Gorenje Velenje - Naturhouse La Rioja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.