Gorenje tudi v drugo boljše od Rusov

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagali ruske Permske medvede (39:29) in se uvrstili v skupinski del.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Gorenja so se zanesljivo uvrstili v skupinski del evropskega pokala EHF. Po zmagoslavju v Rusiji (34:37) so na današnji povratni tekmi ugnali Permske medvede z 39:29, svoje tekmece v skupinskem delu tekmovanja pa bodo dobili na žrebu, ki bo na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju v četrtek, 4. decembra.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so imeli od prve minute škarje in platno v svojih rokah. Začeli so izjemno, že po desetih minutah so si priigrali prednost 7:1. To je bil znak, da bodo le stežka ostali brez nastopa v skupinskem delu, kar je bil osnovni cilj velenjskih rokometašev, potem ko so po nekoliko čudnih okoliščinah ostali brez nastopa v ligi prvakov.

Vodili že za 16 golov

"Ose" so vseskozi igrale resno in odgovorno, v 20. minuti povišali na 14:7, na velik odmor pa odšli z nespremenjeno prednostjo (19:12). V drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, bili so absolutni gospodarji domačega terena. Deset minut pred koncem neenakovrednega dvoboja so si priigrali prednost 37:21, na koncu pa zmagali z 39:29.

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Dujmovič z osmimi in Staš Skube s šestimi zadetki.

Pokal EHF, 3. krog:

Gorenje Velenje : Permski medvedi 39:29 (19:12)  /37:34/

/X:Y/ - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.