Šport
58 ogledov

Gorenje tudi v drugo boljše od Rusov

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Simon Maljevac
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagali ruske Permske medvede (39:29) in se uvrstili v skupinski del.

Rokometaši Gorenja so se zanesljivo uvrstili v skupinski del evropskega pokala EHF. Po zmagoslavju v Rusiji (34:37) so na današnji povratni tekmi ugnali Permske medvede z 39:29, svoje tekmece v skupinskem delu tekmovanja pa bodo dobili na žrebu, ki bo na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju v četrtek, 4. decembra.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so imeli od prve minute škarje in platno v svojih rokah. Začeli so izjemno, že po desetih minutah so si priigrali prednost 7:1. To je bil znak, da bodo le stežka ostali brez nastopa v skupinskem delu, kar je bil osnovni cilj velenjskih rokometašev, potem ko so po nekoliko čudnih okoliščinah ostali brez nastopa v ligi prvakov.

Vodili že za 16 golov

"Ose" so vseskozi igrale resno in odgovorno, v 20. minuti povišali na 14:7, na velik odmor pa odšli z nespremenjeno prednostjo (19:12). V drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, bili so absolutni gospodarji domačega terena. Deset minut pred koncem neenakovrednega dvoboja so si priigrali prednost 37:21, na koncu pa zmagali z 39:29.

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Dujmovič z osmimi in Staš Skube s šestimi zadetki.

Pokal EHF, 3. krog:

Gorenje Velenje : Permski medvedi 39:29 (19:12)  /37:34/

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.