Gorenje z minus 13 iz Nemčije

Foto: Žurnal24 Velenjčani so visoko izgubili v Nemčiji. (Foto: Gregor Katič)
Velenjsko Gorenje je na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF visoko izgubilo pri močnem Göppingenu z 20:33. Cimos si je v pokalu challenge proti Azoty Pulawy nabral lepo prednost.
Oglej si celoten članek
Povratna tekma bo v nedeljo, 3. aprila, v Velenju.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF v gosteh izgubili z nemškim Göppingenom z 20:33 (8:18).  Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so se v uvodnih minutah enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci, po izidu 3:3 pa so gostitelji zaigrali naravnost perfektno in se iz minute v minuto vse bolj oddaljevali tekmecem iz Slovenije. Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so si že v prvem polčasu priigrali visoko prednost desetih golov (18:8).

Močna domača zasedba, ki v tukajšnji dvorani nima usmiljenja niti proti najboljšim nemškim tekmecem iz Kiela, Hamburga in Mannheima, je v 33. minuti svojo prednost povišala na 20:8, nato pa ji je močno popustila zbranost. Tamšetovi izbranci so to izkoristili, z obrambo 5-1 so se gostiteljem sredi drugega polčasa približali na šest golov zaostanka (16:22), v končnici pa so znova zablesteli Nemci in prepričljivo zmagali.

Povratna tekma bo v nedeljo, 3. aprila, v Velenju.

Lepa prednost Cimosa
Rokometaši koprskega Cimosa so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge na domačem igrišču premagali poljsko ekipo Azoty Pulawy s 33:26 (17:12). Povratna tekma bo v soboto, 2. aprila, v Pulawyju.

San Antonio premočan za Maribor

Rokometaši mariborskega Branika so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev na domačem igrišču izgubili proti španski zasedbi Amaya Sport San Antonio z 28:34 (13:17). Povratna tekma, ki bo bržkone le še formalnost. bo v soboto, 2. aprila, v Pamploni.

Pokal challenge, četrtfinale, 1. tekma:
       
Cimos Koper : Azoty Pulawy 33:26 (17:12)
Rapotec 5, Skube in Brumen 4; Zydron 9

Pokal pokalnih zmagovalcev, četrtfinale, 1. tekma:

Maribor Branik : San Antonio Pamplona 28:34 (13:17)
Gajič in Mačkovšek 6, Tominec 4; Guardiola 11, Humet 5, Ševaljević in Aquirrezabalaga 4

Pokal EHF, četrtfinale, 1. tekma:

Göppingen : Gorenje Velenje 33:20 (18:8)
Schöne 10, Oprea 7; Musa 7, Manojlović in Golčar po 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.