Šport
31 ogledov

Gorenje z minus 13 iz Nemčije

Velenjčani so visoko izgubili v Nemčiji. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Velenjsko Gorenje je na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF visoko izgubilo pri močnem Göppingenu z 20:33. Cimos si je v pokalu challenge proti Azoty Pulawy nabral lepo prednost.
Povratna tekma bo v nedeljo, 3. aprila, v Velenju.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF v gosteh izgubili z nemškim Göppingenom z 20:33 (8:18).  Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so se v uvodnih minutah enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci, po izidu 3:3 pa so gostitelji zaigrali naravnost perfektno in se iz minute v minuto vse bolj oddaljevali tekmecem iz Slovenije. Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so si že v prvem polčasu priigrali visoko prednost desetih golov (18:8).

Močna domača zasedba, ki v tukajšnji dvorani nima usmiljenja niti proti najboljšim nemškim tekmecem iz Kiela, Hamburga in Mannheima, je v 33. minuti svojo prednost povišala na 20:8, nato pa ji je močno popustila zbranost. Tamšetovi izbranci so to izkoristili, z obrambo 5-1 so se gostiteljem sredi drugega polčasa približali na šest golov zaostanka (16:22), v končnici pa so znova zablesteli Nemci in prepričljivo zmagali.

Povratna tekma bo v nedeljo, 3. aprila, v Velenju.

Lepa prednost Cimosa
Rokometaši koprskega Cimosa so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge na domačem igrišču premagali poljsko ekipo Azoty Pulawy s 33:26 (17:12). Povratna tekma bo v soboto, 2. aprila, v Pulawyju.

San Antonio premočan za Maribor

Rokometaši mariborskega Branika so v prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev na domačem igrišču izgubili proti španski zasedbi Amaya Sport San Antonio z 28:34 (13:17). Povratna tekma, ki bo bržkone le še formalnost. bo v soboto, 2. aprila, v Pamploni.

Pokal challenge, četrtfinale, 1. tekma:
       
Cimos Koper : Azoty Pulawy 33:26 (17:12)
Rapotec 5, Skube in Brumen 4; Zydron 9

Pokal pokalnih zmagovalcev, četrtfinale, 1. tekma:

Maribor Branik : San Antonio Pamplona 28:34 (13:17)
Gajič in Mačkovšek 6, Tominec 4; Guardiola 11, Humet 5, Ševaljević in Aquirrezabalaga 4

Pokal EHF, četrtfinale, 1. tekma:

Göppingen : Gorenje Velenje 33:20 (18:8)
Schöne 10, Oprea 7; Musa 7, Manojlović in Golčar po 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.