Gorica do točke proti zadnjemu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nogometaši Gorice in Radomelj so se v tekmi 23. kola Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli brez golov.
Oglej si celoten članek

Novogoričanom tudi v tretjem poskusu, drugem pred domačimi gledalci, ni uspelo zabeležiti prve zmage v spomladanskem delu prvenstva. Po dveh porazih so osvojili vsaj točko, s katero pa nikakor ne morejo biti zadovoljni, kajti uspeh jim je preprečila zadnjeuvrščena ekipa prvenstva, Radomlje, ki je v prejšnjih dveh medsebojnih tekmah sezone dvakrat zanesljivo izgubila. V dveh tekmah je prejela sedem golov, dala pa niti enega.

Tokrat se je v Novo Gorico prišla predvsem branit, v dokaj nezanimivi predstavi pa je z organizirano obrambo izpolnila cilj. Napadi gostiteljev so bili v glavnem nenevarni, v 71. minuti pa jih je zapustila tudi sreča, ko je njihov najboljši strelec Luka Majcen zadel le vratnico.

Še posebej slab je bil prvi del, v katerem sta ekipi v okvir vrat sprožili le po en strel, veselje gostom je v 11. minuti preprečil branilec Lorenzo Pasqualini, žogo je po strelu Dušana Stoiljkovića odbil z golove črte. Novogoričani so sicer več poskušali, toda vratar Vjekoslav Andrić je imel nekaj dela le ob strelu Nabila Taiderja.

V drugem delu je bila igra nekoliko bolj zanimiva. Andrić je moral posredovati v 55. minuti, ko je streljal Chibuike Eleke, v 60. minuti se je izkazal tudi domači vratar Alberto Gallinetta, ki je po strelu Stoiljkovića žogo odbil v kot. V 71. minuti je Majcen zadel levo vratnico, že v naslednji minuti pa bi za vodstvo domačih lahko poskrbel Amel Džuzdanović, ki je bil sam pred vrati gostov, a je streljal slabo.

Prva Liga Telekom Slovenije, 23. kolo:

Gorica : Kalcer Radomlje  0:0

Sobota:
Celje : Maribor  0:2 (0:1) 
Mendy 45., N'Diaye 84.

Olimpija : Rudar  0:0

Domžale : Krka  2:1 (1:1) 
Črnic 2./11-m, 77./11-m; Ejup 38.

Zavrč : Luka Koper  2:1 (1:0) 
700; Kiš 1., Datković 79.; Hadžibulić 90.

Lestvica:
1. Maribor  50 (-1)
2. Domžale 48
3. Celje 43 (-1)
4. Olimpija 39 (-1)
5. Zavrč 35
6. Rudar 28
7. Luka Koper 28 (-1)
8. Gorica 19
9. Krka 18
10. Kalcer Radomlje 12

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.