Šport
7 ogledov

Gorica do točke proti zadnjemu

Šport: Naš prvoligaš ostaja brez trenerja, vrača se Slaviša Stojanović! - Radomlje, Koper, Dejan Djuranović Anže Petkovšek
Nogometaši Gorice in Radomelj so se v tekmi 23. kola Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli brez golov.

Novogoričanom tudi v tretjem poskusu, drugem pred domačimi gledalci, ni uspelo zabeležiti prve zmage v spomladanskem delu prvenstva. Po dveh porazih so osvojili vsaj točko, s katero pa nikakor ne morejo biti zadovoljni, kajti uspeh jim je preprečila zadnjeuvrščena ekipa prvenstva, Radomlje, ki je v prejšnjih dveh medsebojnih tekmah sezone dvakrat zanesljivo izgubila. V dveh tekmah je prejela sedem golov, dala pa niti enega.

Tokrat se je v Novo Gorico prišla predvsem branit, v dokaj nezanimivi predstavi pa je z organizirano obrambo izpolnila cilj. Napadi gostiteljev so bili v glavnem nenevarni, v 71. minuti pa jih je zapustila tudi sreča, ko je njihov najboljši strelec Luka Majcen zadel le vratnico.

Še posebej slab je bil prvi del, v katerem sta ekipi v okvir vrat sprožili le po en strel, veselje gostom je v 11. minuti preprečil branilec Lorenzo Pasqualini, žogo je po strelu Dušana Stoiljkovića odbil z golove črte. Novogoričani so sicer več poskušali, toda vratar Vjekoslav Andrić je imel nekaj dela le ob strelu Nabila Taiderja.

V drugem delu je bila igra nekoliko bolj zanimiva. Andrić je moral posredovati v 55. minuti, ko je streljal Chibuike Eleke, v 60. minuti se je izkazal tudi domači vratar Alberto Gallinetta, ki je po strelu Stoiljkovića žogo odbil v kot. V 71. minuti je Majcen zadel levo vratnico, že v naslednji minuti pa bi za vodstvo domačih lahko poskrbel Amel Džuzdanović, ki je bil sam pred vrati gostov, a je streljal slabo.

Prva Liga Telekom Slovenije, 23. kolo:

Gorica : Kalcer Radomlje  0:0

Sobota:
Celje : Maribor  0:2 (0:1) 
Mendy 45., N'Diaye 84.

Olimpija : Rudar  0:0

Domžale : Krka  2:1 (1:1) 
Črnic 2./11-m, 77./11-m; Ejup 38.

Zavrč : Luka Koper  2:1 (1:0) 
700; Kiš 1., Datković 79.; Hadžibulić 90.

Lestvica:
1. Maribor  50 (-1)
2. Domžale 48
3. Celje 43 (-1)
4. Olimpija 39 (-1)
5. Zavrč 35
6. Rudar 28
7. Luka Koper 28 (-1)
8. Gorica 19
9. Krka 18
10. Kalcer Radomlje 12

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.