Gorica po preobratu do točke v Celju

Foto: Profimedia Olimpija Gorica
Celjani je po prvem polčasu prve tekme 2. kroga prve lige vodilili 2:0, po odmoru pa so Goričani prišli do izenačenja na 2:2.
Oglej si celoten članek

Celjani so začeli zelo napadalno in si že v šesti minuti priigrali prvo 100-odstotno priložnost. V nasprotnem (pol)protinapadu je večino dela opravil Mitja Lotrič, po njegovem predložku z desne strani pa se je v sijajni priložnosti znašel Rudi Požeg Vancaš, a je iz neposredne bližine zadel le okvir vrat.

Varovanci Dušana Kosiča so v 39. minuti kronali svojo premoč in povedli z 1:0, potem ko je Rok Grudina v svojem kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Jakoba Novaka, eksekutor z 11-metrovke pa je bil Požeg Vancaš. Le štiri minute kasneje so igralci iz mesta v Savinji podvojili svoje vodstvo, na 2:0 pa je po polvoleju iz obrata z desetih metrov povišal v prvem polčasu zelo aktivni Lotrič.

Izbranci Mirana Srebrniča so po odmoru zaigrali bolj pogumno in bili več pri žogi, v 67. minuti pa so znižali na 1:2. Levji delež je opravil Osuji, ki je poslal lepo globinsko žogo do Andrije Filipovića, ki je rutinirano ukanil celjskega čuvaja mreže.

Primorci so se v nadaljevanju povsem odprli in skušali doseči izenačujoči gol. Celjani so zavoljo tega imeli več prostora, a tega niso izkoristili, v 87. minuti pa doživeli hladno prho, ko je izenačujoči zadetek po pravem evrogolu s 30 metrov dosegel rezervist Semir Smajlagić.

Drugi krog se nadaljuje v soboto, ko bo Triglav gostil Aluminij (18.00, prenos Planet TV). Preostale tri tekme v nedeljo: Maribor - Mura (18.15, prenos Planet TV), Domžale - Rudar (20.15, prenos Planet 2) in Krkško - Olimpija (20.30, prenos RTV SLO).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.