Govejškova takoj rekordno

Foto: OKS Nastja Govejšek
Foto: OKS Nastja Govejšek
V Londonu se je začelo letošnje evropsko prvenstvo v plavanju, za Slovence po najboljšem možnem scenariju.
Oglej si celoten članek

Velenjčanka Nastja Govejšek je že v jutranjem nastopu na 50 m delfin s 26,35 za štiri stotinke sekunde izboljšala lasten državni rekord in dosegla sedmi jutranji čas.

Plavalka je bila z doseženim zelo zadovoljna, obenem pa spomnila na napako pri prihodu v cilj, kjer se je odločila za zavesljaj preveč, kar je njena rezerva za popoldan, kjer se ob optimalnem plavanju nadeja morebitne uvrstitve v finale.

Prvi je v vodo skočil Mariborčan Martin Bau, ki je s 3:50,90 na 400 m prosto potrdil dobro formo, dosegel osebni rekord in osvojil 15. mesto. Za Baua je bil nastop nekakšno ogrevanje pred torkovo tekmo na 1500 m prosto, na katerem je potrdilo o dobri pripravljenosti, s hitrejšim začetkom, izredno dobro je plaval na drugi polovici, pa je bil že danes dosegljiv tudi slovenski rekord Radovljičana Luke Turka - 3:50,74.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.