Govorice so se izkazale za resnične

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je šel po stopinjah Wayna Rooneyja.
Oglej si celoten članek

Španski teniški as Rafael Nadal, ki je zaradi poškodbe zapestja predčasno končal letošnjo sezono, je pred dnevi v Madridu prestal boleč poseg presaditve las, poroča španski El Mundo.

Zmagovalec 14 turnirjev za grand slam je nekoč slovel po dolgi pričeski in gostem lasišču, ki pa se je v zadnjih letih močno zredčilo, na kar so nemalokrat opozarjali tudi teniški navijači in športni novinarji.

Nadal se je zato odločil, da se bo neizbežne pleše lotil s sredstvi moderne medicine. V Madridu je opravil deseturni poseg v lokalni anesteziji, pri katerem z neprizadetega dela lasišča odstranijo lasne folikle in jih presadijo na območje, kjer je lasišče redkejše. Postopek je precej boleč, zato so ga morali opraviti v dveh dneh.



Nadalu so z metodo (follicular unit extraction), kakršno je leta 2011 prestal tudi Wayne Rooney, presadili 4500 foliklov, je potrdil zdravnik Mato Ansorena. Ker so posledice posega lahko precej neprijetne, je moral počakati 15 dni, preden se je njegovo življenje vrnilo v ustaljene tire.

Španski tenisač se je medtem že vrnil na igrišča, kjer nadaljuje s pripravami na novo sezono. Na spletu se je pojavil posnetek, ki glede na nenavadno stanje njegove pričeske potrjuje navedbe o presaditvi. 

Končni rezultat estetskega posega bo viden v naslednjih mesecih, saj se realno stanje in uspešnost presaditve pokažeta šele čez približno pol leta.

Na račun Nadalove pričeske se je že pred leti šalil prvi igralec sveta Andy Murray, ki se prav tako sooča z redčenjem las. ''Kdo bo prej izgubil lase, jaz ali Rafa?'' je leta 2012 na Twitterju zapisal Britanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.