Šport
60 ogledov

Govorice so se izkazale za resnične

rafa nadal presaditev las Instagram
Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je šel po stopinjah Wayna Rooneyja.

Španski teniški as Rafael Nadal, ki je zaradi poškodbe zapestja predčasno končal letošnjo sezono, je pred dnevi v Madridu prestal boleč poseg presaditve las, poroča španski El Mundo.

Zmagovalec 14 turnirjev za grand slam je nekoč slovel po dolgi pričeski in gostem lasišču, ki pa se je v zadnjih letih močno zredčilo, na kar so nemalokrat opozarjali tudi teniški navijači in športni novinarji.

Nadal se je zato odločil, da se bo neizbežne pleše lotil s sredstvi moderne medicine. V Madridu je opravil deseturni poseg v lokalni anesteziji, pri katerem z neprizadetega dela lasišča odstranijo lasne folikle in jih presadijo na območje, kjer je lasišče redkejše. Postopek je precej boleč, zato so ga morali opraviti v dveh dneh.



Nadalu so z metodo (follicular unit extraction), kakršno je leta 2011 prestal tudi Wayne Rooney, presadili 4500 foliklov, je potrdil zdravnik Mato Ansorena. Ker so posledice posega lahko precej neprijetne, je moral počakati 15 dni, preden se je njegovo življenje vrnilo v ustaljene tire.

Španski tenisač se je medtem že vrnil na igrišča, kjer nadaljuje s pripravami na novo sezono. Na spletu se je pojavil posnetek, ki glede na nenavadno stanje njegove pričeske potrjuje navedbe o presaditvi. 

Končni rezultat estetskega posega bo viden v naslednjih mesecih, saj se realno stanje in uspešnost presaditve pokažeta šele čez približno pol leta.

Na račun Nadalove pričeske se je že pred leti šalil prvi igralec sveta Andy Murray, ki se prav tako sooča z redčenjem las. ''Kdo bo prej izgubil lase, jaz ali Rafa?'' je leta 2012 na Twitterju zapisal Britanec.

 

ATTENTION: #NADAL's NEW HAIRCUT! #Tennis #Tênis #RafaelNadal #RafaNadal #ATP #ATPFinals #Nadal #Sport #Esporte

A photo posted by Break Point (@breakpointbr) on Nov 13, 2016 at 8:44am PST

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.