Grd padec Eme Klinec prekinil tekmovanje

Foto: Profimedia
Najboljša slovenska skakalka v tej zimi se je poškodovala, Gorazd Bertoncelj izbral zasedbo za novoletno turnejo.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec, ki je to sezono že dvakrat stala na stopničkah svetovnega pokala, je imela danes na državnem prvenstvu v Planici na Bloudkovi velikanki veliko smolo. Klinčeva je namreč v finalni seriji, po prvi je vodila, grdo padla. 

Po prvih informacijah ima 20-letnica poškodovano koleno. Za kakšno poškodbo Klinčeve gre, bo znano šele zvečer. Mlado skakalko so namreč po padcu oskrbeli na prizorišču v dolini pod Poncami, nato pa jo prepeljali v bolnišnico na Jesenice, kjer bodo opravili ustrezne zdravniške preglede, po katerih bo znano, kako resna je poškodba.

Zaradi padca se je zavleklo tudi samo tekmovanje; državno prvenstvo članov, članic in ekip v absolutni kategoriji. Med člani je sicer naslov ubranil Timi Zajc, med članicami pa je po nesrečnem padcu lanske zmagovalke Klinčeve slavila Urša Bogataj.

Padec Klinčeve si lahko ogledate v posnetku RTV SLO NA TEJ POVEZAVI.

Novoletna turneja Vse nared za spektakel

Po današnjem državnem prvenstvu v smučarski skokih v Planici je glavni trener slovenske vrste izbral še zadnja dva skakalca za bližnjo 67. novoletno turnejo. Gorazd Bertoncelj se je odločil, da bo v ogenj poleg Zajca, Domna in Petra Prevca ter Jerneja Damjana poslal še Anžeta Semeniča in Bora Pavlovčiča.

Novoletna turneja se bo začela naslednji konec tedna v Oberstdorfu, na tradicionalni avstrijsko-nemški turneji sledijo še Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck in Bischofshofen. Skupno zmago brani najboljši skakalec zadnjih let Poljak Kamil Stoch, ki je slavil v zadnjih dveh sezonah - 2016/17 in 2017/18.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.