Šport > Zimski športi
202 ogledov

Vse nared za spektakel

zlati orel novoletna turneja Epa
Štiri skakalnice novoletne turneje so pripravljene za letošnje preizkušnje.

Vsa štiri prizorišča na prestižni 67. novoletni turneji v smučarskih skokih v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu so dobila zeleno luč in bodo navkljub neprimernim vremenskim razmeram na sporedu po načrtovanem programu, je danes sporočil predsednik organizacijskega odbora novoletne turneje Johann Pichler.

Domen Prevc Napaka stroke Šport Zaradi tega Slovencem ni šlo v nedeljo

Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck in Bischofshofen imajo dovolj snega za pripravo prestižnega tekmovanja, prireditelji pa pričakujejo, da si bo tradicionalne tekme v Nemčiji in Avstriji med 29. decembrom in 6. januarjem prihodnje leto na samem prizorišču ogledalo več kot 100.000 ljubiteljev smučarskih skokov.

V sezoni 2017/18 je premočno zmagal Poljak Kamil Stoch, ki je po Nemcu Svenu Hannawaldu iz sezone 2001/02 postal drugi smučarski skakalec, ki je dobil vse štiri tekme na novoletni turneji.

Od Slovencev sta se končne zmage na novoletni turneji doslej veselila dva tekmovalca- v sezoni 1996/97 je smetano pobral Primož Peterka, v sezoni 2015/16 pa Peter Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice