Šport > Zimski športi
721 ogledov

Za manj ji ne bi mogle uiti stopničke

Ema Klinec Epa
Še en lep ekipni uspeh, Klinčeva desetinko od stopničk.

Nemka Katharina Althaus (249,6 točke) je dobila tudi drugo preizkušnjo svetovnega pokala v francoskem smučarskem središču Premanon, ki prvič gosti tekme najvišje ravni. Najboljša Slovenka Ema Klinec (233,2), ki je bila na prvi tekmi tretja, je danes končala tik za stopničkami. Le za desetinko točke je zaostala za Japonko Saro Takanaši (233,3), druga je bila Norvežanka Maren Lundby (235,5).

"Današnja tekma je bila malce drugačna kot včerajšnja. Vreme je bilo bolj toplo. A današnje četrto in včerajšnje tretje mesto sta vrhunska rezultata. Za piko na i, kot sem povedala že včeraj, da še nisem povsem zadovoljna, da moji apetiti še niso potešeni, se mi zdi, da bom na treningu morala skoke dvigniti še na višjo raven," je po uspešnem koncu tedna razmišljala 19-letna skakalka.

"Če bi se mi vse izšlo, se mi zdi, da bi bila lahko danes in včeraj še višje. Glede desetink, bi rekla samo to, da če bi danes oba skoka naredila še bolje, bi bila tam kot včeraj oziroma še višje. Rezultata sem vesela, glede točk pa je to samo še dodatna motivacija za prihajajoče tedne do Japonske in delo na treningih," je še dejala Klinčeva.

Slovenske skakalke so tudi danes slavile lep ekipni uspeh, saj je Nika Križnar (230,9 točke) zasedla sedmo, Urša Bogataj (225,5) pa deveto mesto, točke sta osvojili še Špela Rogelj (217,8) s 16. in Maja Vtič (193,7) z 29. mestom.

Današnja tekma je bila zadnja za skakalke v tem koledarskem letu. Januarja se karavana svetovnega pokala seli v Azijo, kjer bosta najprej 12. in 13. januarja tekmi v japonskem Sapporu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice