Grd padec, s salto preko prometnega znaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti Pariz - Roubaix je bil tokrat neprijazen do Belgijca.
Oglej si celoten članek

Pariz - Roubaix, za mnoge najzanimivejša enodevna klasika, ki se jo je oprijel tudi vzdevek 'severni pekel', je tudi tokrat prestregla s številnimi tehničnimi težavami, predvsem predrtimi zračnicami, in tudi padci. Eden izmed največjih osmoljencev na začetku dirke je bil sicer član ekipe  Intermarché - Wanty Laurenz Rex.

Štiriindvajsetletni Belgijec se je tako že znašel na tleh, nadaljeval z dirko, nato pa še enkrat grdo padel. Zanj je bil odsoten eden izmed številnih cestnih otokov. Rex je vozil v skupini, kolesarji pred njim so se še uspeli izogniti oviri, Belgijec pa je z vso silo 'priletel' v zaščitno blazino, ki je zakrivala prometni znak. Poletel je preko krmila, naredil salto in pristal na tleh.

Drugi padec je bil preveč tudi za žilavega Belgijca, ki je nato okrvavljen končal dirko.

Na tej bi v širši krog favoritov sodil tudi Matej Mohorič, a jo je skupil že na prejšnjem spomeniku, na dirki po Flandriji je namreč padel, poškodbe pa so mu onemogočile nastop na tokratnem Pariz - Rounaixu. Slovenski as je to slovito dirko leta 2022 končal na petem mestu, kot enega največjih ciljev v svoji karieri pa postavlja prav zmago na svernem peklu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.