Grd padec španskega dirkača v MotoGP

Foto: twitter Tito Rabat
Nesreča španskega motociklista.
Oglej si celoten članek

Esteve 'Tito' Rabat je doživel zelo resen padec na testiranju pred dirko za Veliko nagrado Katalonije. Španski dirkač razreda MotoGP je izgubil kontrolo nad svojim Ducatijem, njegovo nesrečo pa je posnel eden izmed ljubiteljev motociklističnega športa. Rabatov dirkalnik je tudi zagorel.

Rabata so kasneje z rešilnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Barcelono. Po zadnjih podatkih, ki jih je posredovala njegova ekipa Reale Avintia Racing, 28-letni dirkač ni utrpel kakšnega zloma, bo pa ostal v bolnišnici, kjer ga čakajo dodatni pregledi zaradi možnosti poškodbe ligamentov. "Nocoj bo ostal v bolnišnici. Jutri ga čaka ultrazvok zaradi leve roke," je moštvo zapisalo na twitterju.

Rabat je leta 2014 prepričljivo osvojil Moto2, leta 2016 pa je presedlal v MotoGP. V letošnji sezoni je zabeležil svoji najboljši uvrstitvi med elito. Na VN Argentine je osvojil sedmo mesto, na ameriškem Grand Prixu pa je bil osmi. Na zadnji dirki v Franciji je odstopil. Skupno je 11. dirkač sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.