"Gremo po naslov svetovnih prvakov"

Foto: EPA
Foto: EPA
S sinočnjo prvenstveno zmago proti Almeríi (4:1) so nogometaši Reala svoj niz uspehov zaokrožili na okroglih dvajset, pred njimi pa je nastop na Svetovnem klubskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

"Nikakor nismo uspeli zadržati žoge v svoje posesti, a smo veliko dela opravili s hitrimi protinapadi, v katerih smo bili zelo učinkoviti," je po dvoboju z Almerío povedal trener Reala Carlo Ancelotti, ki zmagi ni gledal v zobe: "Nismo igrali tako kot znamo, vendar smo bili na koncu uspešni."

Pred galaktiki je nastop na Svetovnem klubskem prvenstvu v Maroku. Kot aktualni evropski klubski prvaki so Ancelottijevi varovanci neposredno uvrščeni v polfinale, glavni tekmec za lovoriko pa bo bržkone argentinski San Lorenzo. Italijanski strateg je optimistično razpoložen pred prvim nastopom: "Vzdušje v moštvu je odlično. Gremo po naslov svetovnih klubskih prvakov."

Pritisk iz tekme v tekmo narašča

Izkušeni vratar Iker Casillas se zaveda, da so nasprotniki proti Realu zelo motivirani: "Med polčasom tekme proti Almeríi smo se pogovorili v slačilnici in v nadaljevanju zaigrali bolj resno. Rezultatsko zmaga izgleda zelo lahka, vendar smo se zelo namučili."

"Iz tekme v tekmo je zaradi rekordnega niza zmag pritisk večji in morda smo tudi zaradi tega začeli slabše. V domačem prvenstvu smo zaenkrat izpolnili cilj, sedaj pa smo vse misli usmerili proti turnirju v Maroku," je zaključil Casillas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.