Šport
25 ogledov

"Gremo po naslov svetovnih prvakov"

Ancelotti Levante Real Madrid La Liga EPA
S sinočnjo prvenstveno zmago proti Almeríi (4:1) so nogometaši Reala svoj niz uspehov zaokrožili na okroglih dvajset, pred njimi pa je nastop na Svetovnem klubskem prvenstvu.

"Nikakor nismo uspeli zadržati žoge v svoje posesti, a smo veliko dela opravili s hitrimi protinapadi, v katerih smo bili zelo učinkoviti," je po dvoboju z Almerío povedal trener Reala Carlo Ancelotti, ki zmagi ni gledal v zobe: "Nismo igrali tako kot znamo, vendar smo bili na koncu uspešni."

Pred galaktiki je nastop na Svetovnem klubskem prvenstvu v Maroku. Kot aktualni evropski klubski prvaki so Ancelottijevi varovanci neposredno uvrščeni v polfinale, glavni tekmec za lovoriko pa bo bržkone argentinski San Lorenzo. Italijanski strateg je optimistično razpoložen pred prvim nastopom: "Vzdušje v moštvu je odlično. Gremo po naslov svetovnih klubskih prvakov."

Pritisk iz tekme v tekmo narašča

Izkušeni vratar Iker Casillas se zaveda, da so nasprotniki proti Realu zelo motivirani: "Med polčasom tekme proti Almeríi smo se pogovorili v slačilnici in v nadaljevanju zaigrali bolj resno. Rezultatsko zmaga izgleda zelo lahka, vendar smo se zelo namučili."

"Iz tekme v tekmo je zaradi rekordnega niza zmag pritisk večji in morda smo tudi zaradi tega začeli slabše. V domačem prvenstvu smo zaenkrat izpolnili cilj, sedaj pa smo vse misli usmerili proti turnirju v Maroku," je zaključil Casillas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.