Šport
10 ogledov

Atletico klonil, Sevilli in Valencii le točka

Antoine Griezmann EPA
V 11. kolu španskega prvenstva je Barcelona šele v zadnjih minutah prišla do zmage proti Almerii. Real Madrid je s petardo odpravil Rayo Vallecano.

Od klubov, ki se borijo za sam vrh lestvice je spodrsnilo Sevilli, ki je pred domačimi gledalci dolgo vodila proti doslej skromnemu Levanteju. Ta se je tokrat povsem enakovredno kosal z Andaluzijci, Casadesús pa je v 80. minuti poskrbel za delitev točk na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán. Tudi netopirjem ni šlo po načrtih, doma je Valencia brez zadetkov remizirala z Athletic Bilbaom. Baski, ki nastopajo tudi v Ligi prvakov, so v zadnjih kolih le našli vsaj stik z moštvi na sredini lestvice.

Tudi branilec naslova Atletico Madrid je bil tokrat neuspešen. Na gostovanju v San Sebastianu je sicer povedel po zadetku hrvaškega napadalca Maria Mandžukića, vendar je Real Sociedad ob koncu tekme prišel do vseh treh točk in na lestvici pridobil kar nekaj mest. S predzadnjega mesta je skočil na 15.

Odločilni zadetek za gostitelje je v 82. minuti zabil  Imanol Agirretxe, ki je bil po podaji v kazenski prostor najvišji na prvi vratnici. Že v prvem polčasu je prednost nogometašev iz Madrida izničil Carlos Vela. Mehičan je zadel v 15. minuti z izjemnim strelom z razdalje okoli 25 metrov. Izbranci Diega Simeoneja so sicer že od 50. minute igrali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton, prvega je dobil le dve minuti prej, prejel Guilherme Siqueira.

Branilec rešil Barcelono

Nogometaši Barcelone so po porazu z Real Madridom zdrsnili po lestvici La Lige, z neprepričljivo sobotno zmago proti Almerii pa so se vsaj za nekaj časa vrnili na prvo mesto. A do zadnjih dvajset minut tekme je četi Luisa Enriqueja v boju za nove točke kazalo zelo slabo.

Jordi Alba | Avtor: EPA EPA
Almeria je namreč dolgo vodila z 1:0, v 37. minuti je mrežo gostov zatresel Thievy. Katalonski velikan je po nepričakovanem zaostanku vseskozi lovil izenačenje, a imel kar nekaj smole, nogometaši Barcelone so na dvoboju na primer kar trikrat zadeli prečko. Po nekaj neizkoriščenih priložnostih pa je v 72. minuti Luis Suarez pred golom našel Neymarja, ki je sicer slabo zadel žoga, a je ta vseeno našla pot v mrežo. Za brazilskega napadalca je bil to deseti zadetek v tej sezoni španskega prvenstva, v minuli jih je skupno zabil devet. Suarez je nato v 76. minuti za las zgrešil za svoj prvi gol v dresu Barcelone, Lionel Messi pa je zatresel okvir vrat. Kljub atomskemu napadu Kataloncev, je za preobrat poskrbel branilec. Znova se je z asistenco izkazal Suarez, Jordi Alba, tudi on ni najbolje udaril po okroglem usnju, pa je še v drugo z bližine premagal vratarja Rubéna Martíneza.

Ronaldo zadel še na deseti tekmi

Barcelona se ni dolgo obdržala na vrhu razpredelnice, saj jo je z novimi tremi točkami prehitel Real Madrid, ki je nekoliko kasneje odigral tekmo z Rayom Vallecanom. Beli balet je bil znova zelo učinkovit, med strelce pa se je ob zmagi s 5:1 vpisala kar peterica domačih nogometašev. V polno so zadeli Gareth Bale, Sergio Ramos, Toni Kroos, Karim Benzema in seveda Cristiano Ronaldo. Ta je v tej sezoni La Lige zaigral na desetih tekmah, prav na vseh pa je tudi zatresel mrežo tekmeca. Skupno je zbral 18 zadetkov, le štiri ekipe v prvenstvu so zabile več zadetkov kot Portugalec. Nogometaši Reala so na zadnjih sedmih tekmah zabili kar 32 golov.

La Liga, 11. kolo:

Córdoba : Deportivo  0:0

Almería : Barcelona  1:2 (1:0) 
Thievy 37.; Neymar 73., Alba 82.

Getafe : Elche  0:0

Real Madrid : Rayo Vallecano  5:1 (2:1)
Bale 9., Ramos 40., Kroos 55., Benzema 59., Ronaldo 83.; Bueno 44.

Celta Vigo : Granada  0:0

Málaga : Eibar  2:1 (0:1)
Juanmi 53., Amrabat 89.; Arruabarrena 42.

Sevilla : Levante  1:1 (1:0)
Vitolo 31.; Casadesús 80. 

Espanyol : Villarreal  1:1 (0:0)
Colotto 91.; Mario 26.

Valencia : Athletic Bilbao  0:0

Real Sociedad : Atlético Madrid  2:1 (1:1)
Vela 15., Agirretxe 82.; Mandžukić 10.

Lestvica: 
1. Real Madrid 27 točk
2. Barcelona 25
3. Valencia 24
4. Atlético Madrid 23
5. Sevilla 23
6. Málaga 21
7. Celta Vigo 20
8. Villarreal 15
9. Getafe 14
10. Eibar 13
11. Athletic Bilbao 12
12. Espanyol 11
13. Rayo Valecano 11
14. Granada 10
15. Real Sociedad 9
16. Almería 9
17. Deportivo La Coruña 9
18. Elche 9
19. Levante 9
20. Córdoba 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.