Šport
20 ogledov

Sevilla brez zmage in vrha, Valencia dobila lokalni derbi

Aduriz Athletic Bilbao Sevilla EPA
Sevilla je na uvodni nedeljski tekmi izpustila priložnost, da bi se prebila na vrh lestvice, bilbajski Athletic je doma zasluženo slavil (1:0).Valencia je po zmagi na lokalnem derbiju pri Villarrealu (1:3) skočila na drugo mesto.

Na novem San Mamésu je Sevilla, ki bi se v primeru zmage zavihtela na vrh lestvice, vzpodbudno odprla srečanje, toda domači Athletic je hitro prevzel pobudo in začel nizati priložnosti. Že eno od prvih so Baski izkoristili, ko je v 13. minuti Aritz Aduriz z volejem premagal Beta po predložku Markela Susaete.

Srečanje je bilo sicer dokaj ostro, obe ekipi pa sta se trudili igrati odprto. Tako so bili pri domačih blizu zadetka še Iker Muniain, Susaeta in Aymeric Laporte s prostega strela. Za Andaluzijce je največ poskušal Denis Suárez, medtem ko Carlos Bacca ni prišel do čistega strela.

V drugem polčasu je Sevilla prevzela rahlo terensko premoč, tempo tekme pa je v primerjavi s prvim delom krepko padel. Gostje so nekajkrat prišli do obetavne situacije za zaključek, vendar jim je vedno znova zmanjkala odločilna zadnja podaja. Baski so tako vzdržali za minimalno zmago, drugo zapored, Andaluzijci pa so zamudili priložnost, da bi se zavihteli na vrh lestvice.

Valencia prek rumene podmornice na drugo mesto

Villarreal Valencia | Avtor: EPA EPA
Netopirji so se po zmagi na lokalnem obračunu na El Madrigalu (1:3) povzpeli na drugo mesto, zaostajajo le za madridskim Realom. Villarreal, pri katerem Bojan Jokić zaradi poškodbe ne bo igral do konca letošnjega koledarskega leta, je ostal na osmem mestu s 14 točkami. 

Gostje so povedli v šesti minuti, ko je Manu Trigueros predložek Sofianeja Feghoulija z desne nesrečno preusmeril v lastno mrežo. V prvem polčasu sta si obe ekipi pripravili nekaj lepih priložnosti, a je ostalo pri minimalni prednosti Valencie.

V drugem polčasu so netopirji naskok podvojili v 64. minuti, ko je po podaji Pabla Piattija zabil Shkodran Mustafi. Slednji je devet minut kasneje zapečatil zmago gostov, tokrat mu je asistiral Feghouli. Trigueros je v 88. minuti uspel ublažiti poraz rumene podmornice.

La Liga, 10. kolo:

Deportivo La Coruña : Getafe 1:2 (0:1)
Postiga 80.; Fabri 35./ag, Lafita 46.

Granada : Real Madrid 0:4 (0:2)
C. Ronaldo 2., J. Rodríguez 31., 86., Benzema 54.

Atlético Madrid : Córdoba 4:2 (1:0)
Luso 43./ag, Griezmann 58., Mandžukić 62., Raúl García 80.; Ghilas 53., 87.
Oblak (Atleti) je bil na klopi.

Barcelona : Celta Vigo 0:1 (0:0)
Larrivey 55.

Real Sociedad : Málaga 0:1 (0:0)
Juanmi 72.

Athletic Bilbao : Sevilla 1:0 (1:0)
Aduriz 13.

Villarreal : Valencia 1:3 (0:1)
Trigueros 88.; Trigueros 6./ag, Mustafi 64., 73.
Jokić (Villarreal) zaradi poškodbe ni igral).

Levante : Almería 2:1 (1:0)
Barral 26., Casadesús 76.; Zongo 70.

Elche : Espanyol 2:1 (1:0)
Jonathas 19., 52.; Stuani 86./11m
RK: Rodrigues 75., Cisma 85 (oba Elche) 85.

Ponedeljek ob 20.45:
Rayo Vallecano - Eibar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.