Šport
12 ogledov

Nova petarda Reala, Messi (še) brez rekorda

Levante Real Madrid La Liga
1/11
EPA
Madridski Real je na gostovanju pri Levanteju zabil pet golov (0:5) in se začasno prebil na drugo mesto lestvice. Barcelona je po dobrem drugem polčasu premagala Eibar (3:0) in v letošnjem prvenstvu ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Nogometaši Barcelone so tudi po osmih tekmah uspeli zadržati svojo mrežo nedotaknjeno, Lionel Messi pa je ob zmagi proti "palčku" Eibarju (3:0) zabil svoj 250. prvenstveni gol in je le še zadetek oddaljen od rekorda, ki ga že vrsto let drži Telmo Zarra. Argentinec bo imel priložnost za izboljšanje rekorda prihodnji teden proti madridskemu Realu.

Messi je že v prvem polčasu zapravil dve obetavni sitauciji: enkrat ga je ustavil vratar Xabi Irureta, drugič pa je zgrešil. Gostje so imeli dve enkratni priložnosti za vodstvo v prvem polčasu, toda Ander Capa je zgrešil prazna vrata, potem ko je že preigral Claudia Brava, Saúl Berjón pa je izgubil dvoboj "ena na ena" z vratarjem.

Barça je drugi polčas začela manj prepričljivo kot prvega, a je v 60. minuti vseeno povedla z golom Xavija, ki je prefinjeno zadel po podaji Messija. Domači so prevladovali in tekmo odločili v razmaku treh minut. V 72. minuti je predložek Danija Alvesa z volejem nadgradil Neymar, v 74. pa se je med strelce vendarle vpisal tudi Messi, ki je pred tem izmenjal dvojno podajo z Neymarjem. "La Pulga" je imel ob koncu še eno priložnost z glavo, a je ostalo pri rezultatu 3:0.

Cristiano zabil 15 golov na svoji sedmi tekmi v La Ligi

Madridski Real je lažje od pričakovanj opravil z gostovanjem pri Levanteju, aktualni evropski prvaki so tokrat zabili pet golov, skupno pa so jih na osmih tekmah letošnje La Lige zabili že 30, od tega jih je 15 prispeval Cristiano Ronaldo, ki je bil tokrat natančen dvakrat.

Gostovanje pri Levanteju je Madrid začel solidno, po podaji Luke Modrića je Cristiano že v uvodnih trenutkih zapravil lepo priložnost. Gostje so po začetni pobudi povedli v 13. minuti, ko je Juanfran García v kazenskem prostoru podrl Javierja Hernándeza, ki je nadomeščal obolelega Karima Benzemaja. Z bele točke Cristiano z močnim strelom premagal Diega Mariña. Domači so nato vzpostavili ravnotežje na zelenici in ob predložkih dvakrat nevarno zapretili, enkrat je žogo z golove črte izbil tudi Modrić.

Sprehod Reala v drugem polčasu

V 38. minuti je Real podvojil vodstvo. Po krajšem obleganju domačega gola se je za visok predložek odločil James Rodríguez, branilci pa so pozabili na Chicharita, ki je z glavo iz bližine mirno matiral Mariña in postavil izid prvega polčasa.

V drugem polčasu je Real povsem prevzel pobudo in nizal lepe priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Odločitev o zmagovalcu je nato vendarle padla v 61. minuti, ko je Isco v protinapadu zaposlil Cristiana, Portugalec je zlahka preigral dva branilca in rutinirano zabil svoj letošnji 15. prvenstveni gol. Pet minut kasneje se je med strelce vpisal tudi James, ki je lepo sprejel dolgo podajo Tonija Kroosa in v padcu z volejem matiral domačega vratarja. V 82. minuti je strelske vaje zaključil Isco, ki je z 20 metrov zadel po hitrem polprotinapadu gostov.

La Liga, 8. kolo:

Granada : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)
Manucho 93.

Levante : Real Madrid 0:5 (0:2)
Cristiano Ronaldo 13./11m, 61., Chicharito 38., James 66., Isco 82.

Athletic Bilbao : Celta Vigo 1:1 (1:0)
Aduriz 6./11m; Nolito 73.

Barcelona : Eibar 3:0 (0:0) 
Xavi 60., Neymar 72., Messi 74.

Córdoba : Málaga 1:2 (0:2)
Ghilas 94.; Samuel 22., Amrabat 31./11m

Nedelja ob 12.00:
Atlético Madrid - Espanyol

Ob 17.00:
Deportivo La Coruña - Valencia

Ob 19.00:
Elche - Sevilla

Ob 21.00:
Villarreal - Almería

Ponedeljek ob 20.45:
Real Sociedad - Getafe 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.