Šport
4 ogledov

Tudi v La Ligi prirejajo tekme

Zaragoza : Levante EPA
Španski urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu je sprožil preiskavo dogodkov na tekmi med Levantejem in Zaragozo, ki je bila odigrana pred več kot tremi leti.

Zaragoza se je s takratno zmago z 2:1 izognila izpadu iz prve lige. Tožilstvo razpolaga z dokazi, da je bil izid prirejen, v preiskavi pa se je znašlo več kot 20 udeležencev tekme.

Kot je poročal časnik As, so predstavniki protikorupcijskega urada več kot 20 zdajšnjih in nekdanjih nogometašev in funkcionarjev obeh klubov povabili na zaslišanje za razjasnitev nenavadnih okoliščin v zvezi z omenjeno tekmo. Sporna tekma je bila 21. maja na stadionu Levanteja Ciudad de Valencia. Nekateri od povabljencev so se znašli v vlogi prič, drugi pa v vlogi preiskovancev.

Tožilstvo je v zvezi s tekmo na stavnicah zaznalo nenavadne vzorce, razpolaga pa tudi z obremenilnimi telefonskimi prisluhi ter bančnimi nakazili večjih vsot denarja. Španski organi pregona sumijo, da je Zaragoza v omenjeni sezoni priredila izide treh tekem.

Preiskavo španskih oblasti je podprlo zdajšnje vodstvo kluba. "Trenutno v naših vrstah igra le en nogometaš, ki se je udeležil omenjene tekme. Podpiramo preiskavo, naša vrata so odprta in smo pripravljeni v celoti sodelovati v boju proti korupciji," je sporočil predsednik Zaragoze Christian Lapetra. Prizadevanja za transparentnost v španskem nogometu je podprl tudi takratni predsednik kluba Agapito Iglesias z besedami, da je treba odpraviti "ves ta nered v profesionalnem nogometu".

Zaragoza je trenutno na 13. mestu v španski drugi ligi, Levante pa je na 16. mestu prvoligaške lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.