Šport > Nogomet
47 ogledov

Novinar pod krinko posnel priznanje

sam sodje Youtube
Britanska agencija za boj proti kriminalu (NCA) je sprožila preiskavo proti nekdanjemu nogometašu angleške Premier lige, ki naj bi novinarju pod krinko razkril, da lahko vpliva na razplet tekem v angleških ligaških tekmovanjih.

Britanska agencija za boj proti kriminalu (NCA) je sprožila obširno preiskavo, potem ko je angleški The Sun objavil zgodbo, v kateri razkriva, da je novinar pod krinko posnel pogovor z nogometašem Portsmoutha (angleški četrtoligaš, op. a.), ki v zameno za nekaj deset tisoč evrov lahko poskrbi, da si igralci namerno priigrajo rumeni oziroma celo rdeči karton.

Sam Sodje, nekdanji nogometaš Premier lige, naj bi na posnetku še trdil, da lahko vpliva tudi na tekme najmočnejše angleške lige (Premier League) ter da se dogovarja za prirejanje obračunov na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Nigerijski reprezentant je prav tako priznal, da je v začetku letošnjega leta namerno dobil rdeči karton za plačilo v višini 83.000 evrov. Novinarji časnika The Sun so posneli tudi pogovor s Christianom Montanom, nekdanjim nogometašem West Hama, danes pa članom Oldham Athletica, ki je prav tako delil zgodbo, kako si je v zameno za denar namerno priigral rumeni karton.

''NCA lahko potrdi, da nam je The Sun posredoval izsledke svoje preiskave. NCA je zdaj začela s svojo preiskavo, v kateri bomo tesno sodelovali s stavnicami in angleško nogometno zvezo (FA). Nimamo nadaljnjega komentarja,'' so v izjavi zapisali predstavniki NCA.

The Daily Mail poroča, da Sodje na posnetku razkriva, da se lahko dogovori za rumeni karton za ceno 36.000 evrov. ''Tip je prišel k meni domov, kjer sva se vse zmenila. Tako lahko je,'' naj bi na posnetku dejal 34-letni branilec in dodal, da si je otročje lahko priigrati rumeni karton, saj nihče ničesar ne posumi, nogometaš pa lahko brez težav nadaljuje tekmo. Sodje prav tako trdi, da se je za rumeni karton mogoče dogovoriti tudi z nogometaši Premier lige, a cena je v tem primeru veliko višja, saj so temu primerne tudi kazni, ki jih za prekršek prejmejo nogometaši elitnega angleškega prvenstva.

Sodje na bi na posnetku celo priznal, da je v zameno za 83 tisoč evrov svojega nasprotnika udaril v mednožje. ''Veš, kakšna je bila moja kazen?'' naj bi Sodje vprašal novinarja pod krinko. ''12.000 evrov in šest tekem,'' je odvrnil samemu sebi.

Na spodnjem posnetku lahko vidite, kako Sodje svojega nasprotnik dvakrat udari v mednožje z namenom, da bi dobil rdeči karton.

Del pogovora med novinarjem časnika The Sun in Samom Sodjem ter Christianom Montanom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.