Šport > Nogomet
8 ogledov

Na Otoku odmeva stavniški škandal

delroy facey EPA
Po poročanju britanskega The Telegrapha so v Angliji aretirali člane domnevnega stavniškega sindikata, ki so osumljeni, da so nameščali tekme v angleškem nogometu.

Gre za največji škandal v zadnjem obdobju. Med aretiranimi naj bi bili vsaj trije nogometaši in nekdanji igralec Delroy Facey, ki je nastopal tudi v Premier League, zdaj pa je agent.

Do aretacij je prišlo po raziskovanju The Telegrapha, ki je našel ljudi iz Azije, stavljajoče na tekme po celotni Britaniji. Eden od njih je v državo prišel prejšnji teden, organi pregona pa so ga nemudoma aretirali. Na posnetih pogovorih je trdil, da lahko tekme v nižjih ligah nameščajo za 50 tisoč funtov, za dogovor z nogometaši pa je dovolj 70 tisočakov.

Kdo so aretirani, niso želeli razkriti iz pravnih razlogov, akcija Državne kriminalne agencije, ki je odgovorna za aretacije, pa še traja. Potrdili so, da med aretiranimi ni igralca iz Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.