Šport > Nogomet
17 ogledov

Taboga od žrtve do storilca stavniške afere

španija irska fabregas gol Gdansk Euro 2012 žoga mreža dež kamera EPA
Najnovejše informacije so pokazale, da je bil Dominique Taboga vpleten v prirejanje izidov in ni bil zgolj žrtev izsiljevalcev.

Še včeraj se je zdelo, da je bil nogometaš avstrijskega prvoligaša Grödig žrtev stavniške afere, danes pa so na dan prišle popolnoma drugačne informacije. Dominique Taboga, soigralec našega Tadeja Trdine je namreč sporazumno prekinil pogodbo s klubom, po tem, ko je klubu priznal, da je bil udeležen pri poizkusu prirejanja izidov.

Trije igralci so se namreč zglasili pri direktorju kluba Christianu Haasu in potrdili, da jih je Taboga v prejšnji sezoni nagovarjal k goljufanju. Do nečednosti kasneje sicer ni prišlo, je pa tudi nogometaš sam priznal svoje namene. Imena nogometašev in pa tekmeca proti kateremu je bil uperjen poizkus nameščanja tekme ni znan.

Klub je sicer sporočil da bo sprožil pravne postopke proti nogometašu, ki zaenkrat sicer ostaja na prostosti, ker policija ga zaradi njegove prijave izsiljevanja še vedno smatra kot žrtev. Včeraj je policija namreč sporočila, da so prijeli tri osumljence, ki so izsiljevali Taboga za 30.000 evrov in ga z grožnjami njegovi družini silili v nameščanje tekem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.