Šport
22 ogledov

Barça štirikrat v okvir ob zgodovinski zmagi Celte

Messi Larrivey Barcelona Celta Vigo
1/15
EPA
Nogometaši Reala so brez težav zmagali v Granadi (0:4) in se prebili na vrh lestvice, potem ko je Barcelona doma presenetljivo klonila proti Celti (0:1). Madridski Atlético je doma stežka premagal Córdobo (4:2) in je sedaj drugi.

Nogometaši Barcelone so še drugič zapored izgubili v La Ligi, po madridskem Realu jih je ugnala tudi Celta, ki je v gosteh proti Blaugrani slavila prvič po letu 1941 (0:1), sploh prvič na Camp Nouu. Luis Enrique je proti svojim nekdanjim varovancem dal priložnost tudi Luisu Suárezu, ki je prvič v prvenstvu zaigral na domačem objektu, a tudi to ni bilo dovolj za vsaj točko. Leo Messi je spet ostal brez zadetka in ostaja za Telmom Zarro, ki je v španskem prvenstvu zabil 251 golov, enega več od Argentinca. Po spodrsljaju je Barcelona padla na tretje mesto, za Real in Atlético.

Na stadionu Camp Nou so domačini srečanje pričakovano začeli bolj odločno in dvakrat zapretili prek Neymarja: sprva je Brazilec z glavo meril točno v vratarja Sergia Álvareza, v drugo pa je z razdalje zadel prečko. Tudi Celta je iskala zadetek, gostje so visoko pokrivali domače zvezdnike in prek Nolita dvakrat zapretili Claudiu Bravu, ki se je moral izkazati tudi po strelu Sergija Gómeza z glavo. V končnici prvega polčasa je bil v glavni vlogi Messi. Argentinec je najprej izmenjal dvojno podajo z Neymarjem in meril v krajši kot, na pravem mestu je bil Álvarez, nekaj minut kasneje pa je zadel vratnico, potem ko mu je strel delno blokiral eden od domačih branilcev.

Navdih Nolita za gol Larriveya

Tudi drugi polčas se je začel z veliko priložnostjo za Blaugrano. Suárez je našel Jordija Albo, slednji pa Neymarja, ta pa je še drugič zadel okvir gola. Hitro je sledila kazen na drugi strani: v protinapadu sta se po dolgi žogi dobro znašla Nolito in Joaquín Larrivey, prvi je s peto izjemno podal do drugega, ki je z dobro odmerjenim plasiranim strelom matiral Brava.

Katalonci so bili nekaj minut v šoku, nato pa so silovito pritisnili na vrata Galicijcev. Suárez je bil dvakrat zelo blizu svojega prvega uradnega gola za Barcelono, Messi pa je s prostega strela zadel prečko Álvarezovega gola. Domači vratar je bil eden glavnih junakov srečanja, saj je nanizal več lepih obramb in ohranil mrežo nedotaknjeno za veliko zmago, ki bi jo gostje lahko zapečatili že prej, a sta bila Nolito in Charles nenatančna.

Ancelotti: "Cristiano? Zmanjkuje mi besed."

Cristiano Ronaldo Granada Real Madrid | Avtor: EPA EPA

Madridski Real je z odliko opravil svojo nalogo v desetem kolu, pri Granadi so aktualni evropski prvaki gladko slavili (0:4), zabili so po dva zadetka v vsakem polčasu. Predvsem drugi in tretji zadetek Madridčanov sta bila prava paša za oči, potem ko je Cristiano Ronaldo goste povedel v vodstvo na samem začetku obračuna.

Tekma na stadionu Nuevo Los Cármenes se je začela sanjsko za Real. Dani Carvajal je v drugi minuti prišel do žoge ob desni kotni zastavici in podal do Karima Benzemaja, slednji pa je namestil strel Cristianu, ki je na svoji deveti tekmi zabil 17. prvenstveni gol. V naslednjih minutah so si gostje pripravili še nekaj strelov, dvakrat je poskušal James Rodríguez. V nadaljevanju sta pri Madridčanih poskusila še Benzema in Carvajal.

Najlepši trenutek srečanja smo videli v 31. minuti. Benzema je dvignil žogo na robu kazenskega prostora za Jamesa, slednji pa je, iz obrata, z volejem "iz prve", zadel zgornji daljši kot nemočnega domačega vratarja Roberta Fernándeza za 0:2. To je bil tudi izid prvih 45 minut, v katerih Iker Casillas ni imel omembe vrednega dela.

Benzema in James potrdila zmago

Real je v drugem polčasu hitro odpravil vse dvome o zmagovalcu srečanja. V 54. minuti je Cristiano s peto izvrstno zaposlil Benzemaja, slednji pa je dvema asistencama dodal še zadetek. Po tretjem golu so gostje stopili s plina, čeprav bi lahko nekajkrat še povišali prednost, večkrat je bil nenatančen predvsem Marcelo. Tudi domačini so si pripravili nekaj lepih priložnosti, a je Rubén Rochina preveč okleval s strelom, Abdoul Sissoko pa je bil prvič nenatančen z glavo, drugič pa so madridski branilci njegov strel odbili na črti.

Do konca smo videli še nekaj lepih akcij. Najprej je "smrtno" priložnost zapravil Álvaro Arbeloa, na drugi strani pa je Juan Carlos Pérez izgubil dvoboj "ena na ena" s Casillasom. V 86. minuti je Real še četrtič zabil: po akciji Benzemaja in Arbeloe je do strela prišel Ronaldo, žogo pa je v mrežo potisnil James in postavil končni izid.

Griezmann končno zablestel tudi pri Atletih

Griezmann Atletico Cordoba | Avtor: EPA EPA
Francoski reprezentant Antoine Greizmann, ki je bil v preteklih tednih zaradi slabših predstav tarča številnih kritik, potem ko je poleti prestopil iz Sociedada k Atléticu, je tokrat pokazal svoje sposobnosti in bil najbolj zaslužen za zmago Colchonerosov proti Córdobi (4:2), za katero pa so se morali domači nogometaši pošteno potruditi. 

Atlético je prevladoval v celotnem prvem polčasu, nagrada pa je za varovance Diega Simoneja prišla v 43. minuti, ko je Griezmann streljal, žoga pa je po odboju od gostujočega branilca Lusa končala v mreži. Na začetku drugega polčasa je sledil šok za domače, ko je izenačil Nabil Ghilas. Toda Atleti, pri katerih je Jan Oblak spet obsedel na klopi, so hitro postavili stvari na svoje mesto.

Griezmann je v 58. minuti z glavo po podaji Juanfrana zabil svoj prvi gol za Madridčane, v 62. pa je po podaji Kokeja zadel še Mario Mandžukić in praktično že odločil zmagovalca. V 80. minuti je zmago domačih z glavo, spet je podal Koke, potrdil Raúl García, Ghilas pa je v končnici s svojim drugim zadetkom ublažil poraz Andaluzijcev.

La Liga, 10. kolo:

Deportivo La Coruña : Getafe 1:2 (0:1)
Postiga 80.; Fabri 35./ag, Lafita 46.

Granada : Real Madrid 0:4 (0:2)
C. Ronaldo 2., J. Rodríguez 31., 86., Benzema 54.

Atlético Madrid : Córdoba 4:2 (1:0)
Luso 43./ag, Griezmann 58., Mandžukić 62., Raúl García 80.; Ghilas 53., 87.
Oblak (Atleti) je bil na klopi.

Barcelona : Celta Vigo 0:1 (0:0)
Larrivey 55.

Real Sociedad : Málaga 0:1 (0:0)
Juanmi 72.

Athletic Bilbao : Sevilla 1:0 (1:0)
Aduriz 13.

Villarreal : Valencia 1:3 (0:1)
Trigueros 88.; Trigueros 6./ag, Mustafi 64., 73.
Jokić (Villarreal) zaradi poškodbe ni igral).

Levante : Almería 2:1 (1:0)
Barral 26., Casadesús 76.; Zongo 70.

Elche : Espanyol 2:1 (1:0)
Jonathas 19., 52.; Stuani 86./11m
RK: Rodrigues 75., Cisma 85 (oba Elche) 85.

Ponedeljek ob 20.45:
Rayo Vallecano - Eibar

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.