Šport
22 ogledov

Getafe zaustavil Barcelono, Real že štiri točke spredaj

Ivan Rakitić EPA
Barcelona v boju za naslov za belim baletom zdaj zaostaja štiri točke, v gosteh pri Getafeju je prišle le do remija (0:0). Nogometaši Reala so že v petek težje kot kaže končni izid v gosteh premagali Almerío (1:4).

Argentinec Lionel Messi je v drugem polčasu na gostovanju pri Getafeju s prostega strela zadel prečko, a kaj več izbrancem Luisa Enriqueja ni uspelo, zadovoljiti so se morali s točko pri sosedih največjega tekmeca. Gostje so pritiskali še zlasti v zaključku tekme, a so gostitelji svojo mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno.

V prvem polčasu sta obe ekipi zahtevali enajstmetrovko, a jo nista dobili. Najprej je z roko v svojem kazenskem prostoru igral domači Juan Valera, enako pa je na drugi strani storil tudi Dani Alves, ki je sicer odigral svojo 200. ligaško tekmo v dresu Barcelone. Že prej je v 18. minuti Messi poslal žogo naravnost v vratarja Vincenta Guaito, Luis Suarez pa je streljal preko okvirja vrat. V 33. minuti bi lahko povedli tudi Madridčani, vendar se je ob nevarnem strelu Angela Lafite izkazal vratar Kataloncev Claudio Bravo.

Na začetku drugega dela pa je Messi zatresel prečko, domačo mrežo pa je nato ogrozil še v 58. minuti, ko je znova nevarno izvedel prosti strel. Mrežo domačih bi lahko zatresel tudi Xavi, vendar je obramba Getafeja na čelu z odličnim Guaito uspela priti do težko prigarane točke.

Valencia drži korak

Do prepričljive zmage so tokrat prišli netopirji. Valencia je gostila Rayo Vallecano in ga razbila že v prvem polčasu, ko je dosegla vse tri zadetke na tekmi, z novimi tremi točkami pa se je utrdila na petem mestu španskega prvenstva. 

Real slavil v Andaluziji

Almeria Real Madrid | Avtor: EPA EPA
Madridski Real, ki so ga v zadnjih tednih zdesetkale poškodbe vezistov, je na stadionu Mediterráneo že v petek ugnal Almerío (1:4) in se utrdil na vrhu prvenstvene lestvice. Za 20. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, s katero so Madridčani še izboljšali klubski in španski rekord, so se morali varovanci Carla Ancelottija precej potruditi, saj so imeli Andaluzijci sredi drugega dela tudi enajstmetrovko za izenačenje, ki jo je ubranil Iker Casillas.

Srečanje so bolje odprli Andaluzijci in zapravili priložnost prek Sebastiána Dubarbierja. Po začetnih minutah so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke in v 12. minuti je Toni Kroos z razdalje, po slabšem izbijanju domačega vratarja Rubéna Andradeja, zadel prečko. Na drugi strani je Casillasu z glavo zapretil še Tomer Hemed, sledila pa je zelo obetavna situacija za Real, a Gareth Bale ni našel povsem samega Karima Benzemaja pred vrati.

Do zasluženega vodstva je Madrid prišel v 34. minuti. Isco je na levi strani kazenskega prostora sprejel dolgo podajo Benzemaja, si s preigravanjem pripravil možnost za strel in s plasiranim udarcem v daljši kot lepo matiral Andradeja. A že pet minut kasneje je Almería izenačila. Odbita žoga po predložku z desne je prišla do Verze, ta pa je s polvolejem natančno meril in z močnim strelom ugnal Casillasa. Toda tudi veselje Andaluzijcev ni trajalo dolgo. V 42. minuti je Kroos z desne poslal natančen predložek pred vrata, tam pa je bil najvišji Bale, ki je z glavo neubranljivo zadel.

Domači zapravili strel z bele točke

Na začetku drugega polčasa so domači branilci v zadnjem trenutku blokirali nevaren strel Cristiana Ronalda, v 53. minuti pa je Bale silovito potegnil v protinapad in na koncu zgrešil vrata Andradeja, ko je bil Cristiano sam na drugi vratnici. Kmalu zatem smo videli nov dober poskus Portugalca z razdalje, ki ga je domači vratar odbil.

V 62. minuti je Almería zapravila veliko priložnost za izenačenje. Marcelo je storil prekršek v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, s katere pa Verza ni bil uspešen, saj mu je strel ubranil Casillas. Sledilo je nekaj polpriložnosti Reala, na drugi strani pa je bil nenatančen Édgar Méndez.

Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla v 81. minuti. Bale je odložil žogo Cristianu, ta jo je lepo oddal v prostor za Benzemaja, Francoz pa jo je vrnil Ronaldu, ki je v prazno mrežo zabil že svoj 24. prvenstveni gol sezone. V 89. minuti se je CR7 še enkrat vpisal med strelce, ko je po desni izjemno prodrl Dani Carvajal, katerega podajo je najboljši strelec lige preusmeril v bližnji kot domačega gola. V zadnjih trenutkih sta imela lepi priložnosti še Bale in Marcelo, a je ostalo pri izidu 1:4.

La Liga, 15. kolo:

Almería : Real Madrid 1:4 (1:2)
Verza 39.; Isco 34., Bale 42., C. Ronaldo 81., 89.
Verza (Almería) je 62. minuti zapravil enajstmetrovko.

Getafe : Barcelona 0:0

Valencia : Rayo Vallecano 3:0 (3:0)
Feghouli 13., 34., Piatti 36.
RK: Gomes (Valencia) 71.

Córdoba : Levante 0:0

Málaga : Celta Vigo 1:0 (1:0)
Samuel 21.

Nedelja ob 12.00:
Espanyol - Granada

Ob 17.00:
Sevilla - Eibar 

Ob 19.00:
Atlético Madrid - Villarreal

Ob 21.00:
Real Sociedad - Athletic Bilbao

Ponedeljek ob 20.45:
Deportivo la Coruña - Elche

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.