Šport
18 ogledov

Real do rekordne zmage, CR7 tokrat asistiral

Bale Ronaldo James Malaga Real Madrid
1/7
EPA
Real Madrid je presegel klubski rekord po številu zaporednih zmag, proti Málagi so varovanci Carla Ancelottija dosegli že 16. zapored v vseh tekmovanjih. Madridčani so v Andaluziji zasluženo slavili (1:2) in se utrdili na vrhu lestvice.

Madridski Real ima sedaj, s tekmo več, pet točk naskoka pred Barcelono, ki se bo v nedeljo na derbiju 13. kola v gosteh pomerila z Valencio. Varovanci Carla Ancelottija so s 16. zaporedno zmago postavili klubski rekord, prejšnji mejnik so Los Blancos postavili leta 2011 pod vodstvom Joséja Mourinha in leta 1961 pod taktirko Miguela Muñoza, obakrat so dosegli po 15 zaporednih zmag. Málaga je na domači Rosaledi klonila prvič v letošnji sezoni.

Kameni reševal Andaluzijce

Srečanje je bolje odprl Real in že kmalu se je s fantastično obrambo izkazal domači vratar Idriss Kameni, z izjemno reakcijo preprečil zadetek Cristiana Ronalda, ki mu je asistiral Gareth Bale. Real je povedel v 18. minuti, ko je Ronaldo preigraval na levi in podal pred vrata, kjer je žogo v mrežo pospravil Karim Benzema. Madridčani so imeli v prvem polčasu še kar nekaj obetavnih napadov, a so bili v zaključku akcij nenatančni pri podajah in strelih.

Málaga je sredi prvega dela zapretila po strelu z glavo Roqueja Santa Cruza, po kasnejšem poskusu Sergija Darderja pa je imel Iker Casillas precej sreče, saj je ne preveč nevarno žogo izpustil, tako da je končala v vratnici. Pred koncem polčasa je Duda z izvrstim prostim strelom z velike razdalje stresel še prečko gostujočega gola.

Bale potrdil zmago

Tudi v drugem delu je imel Real rahlo terensko premoč. Isco je v 55. minuti, po akciji Benzemaja in Cristiana, izgubil dvoboj "ena na ena" z domačim vratarjem, 15 minut pred koncem pa je Ronaldo, tokrat po podaji Bala, izsilil še eno vrhunsko reakcijo Kamenija. V 83. minuti je bil zmagovalec dokončno odločen, ko je CR7 dolgo podajo Marcela z glavo idealno podaljšal do Bala, Valižan pa je s prefinjenim strelom podvojil naskok Reala. 

V zaključku srečanja je bil pri gostih, morda malce prestrogo, zaradi drugega rumenega kartona izključen Isco, sicer nekdanji nogometaš Málage, Andaluzijci pa so nato spet zapretili s prostega strela, tokrat se je izkazal Casillas. V sodnikovem dodatku je Santa Cruz po predložku Arthurja Boke z leve le ublažil poraz domačih.

La Liga, 13. kolo: 

Real Sociedad : Elche 3:0 (2:0) 
Vela 3., 31., 53.

Getafe : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Lafita 91.; San José 36., Etxebarria 90.

Espanyol : Levante 2:1 (2:1)
Caicedo 19., García 34.; Morales 12.

Málaga : Real Madrid 1:2 (0:1)
Santa Cruz 92.; Benzema 18., Bale 83.
RK: Isco (Madrid) 86.

Celta Vigo : Eibar 0:1 (0:1)
Del Moral 30.

Atlético Madrid : Deportivo La Coruña 2:0 (1:0)
Ñíguez 43., Turan 55.

Sevilla : Granada 5:1 (1:1)
Bacca 24., 79., Banega 65., Mbia 89., Gameiro 92.; El Arabi 42./11m

Córdoba : Villarreal 0:2 (0:1)
Vietto 24., Uche 70.

Valencia : Barcelona 0:1 (0:0)
Busquets 94.

Ponedeljek ob 20.45:
Almería - Rayo Vallecano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.