Šport
16 ogledov

Moyes se vrača s polno paro

David Moyes EPA
Škotski trener David Moyes je bil v minuli sezoni tarča posmeha v Premier League, ko z aktualnim prvakom Manchester Unitedom ni mogel višje od sedmega mesta. Pri Angležih je bil odpuščen ob koncu sezone, v Španiji pa je novo trenersko zgodbo začel skoraj z odliko.

Angleški trener David Moyes se je v preteklosti izkazal z delom pri Evertonu, a je nato sledila zanj nesrečna epizoda pri Manchester Unitedu, kjer je hitro izgubil ugled pri nogometaših in navijačih tega kluba. Po spodletelem poizkusu pri otoškem velikanu ni dolgo počival, v 13. kolu španskega prvenstva pa je na svoji drugi tekmi popeljal Real Sociedad do zanesljive zmage nad Elchejem. Moyes je sicer že na svojem uvodnem dvoboju v Španiji iztržil točko z remijem brez zadetkov na gostovanju pri Deportivu iz La Coruñe.

Baski iz San Sebastiana so tokrat pred domačimi gledalci s 3:0 odpravili Elche, vse tri zadetke za gostitelje pa je dosegel Moyesov stari znanec z angleških zelenic Carlos Vela. Mehičan je bil namreč v preteklosti član Arsenala, a pri topničarjih prave priložnosti nikoli ni dočakal. 

V tem kolu bosta sicer oba velikana španskega nogometa gostovala pri zelo solidnih zasedbah. Vodilni Real Madrid bo nove točke iskal pri Málagi, Barcelono pa v nedeljo čaka dvoboj z netopirji iz Valencie.

La Liga, 13. kolo: 

Real Sociedad : Elche  3:0 (2:0) 
Vela 3., 31., 53.

Getafe : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Lafita 91.; San José 36., Etxebarria 90.

Espanyol : Levante 2:1 (2:1)
Caicedo 19., García 34.; Morales 12.

Málaga : Real Madrid 1:2 (0:1)
Santa Cruz 92.; Benzema 18., Bale 83.
RK: Isco (Madrid) 86.

Celta Vigo : Eibar 0:1 (0:1)
Del Moral 30.

Nedelja:
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña
Sevilla - Granada
Córdoba - Villarreal
Valencia - Barcelona

Ponedeljek:
Almería - Rayo Vallecano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.