Šport
11 ogledov

"V treh letih se bo United vrnil"

Van Gaal Manchester City Manchester United EPA
Trener Louis van Gaal pravi, da bodo potrebna tri leta, da spravi Manchester United na pravo pot.

Manchester United je v desetih kolih Premier League pod Nizozemčevim vodstvom osvojil le 13 točk, v ligaškem pokalu pa ga je kar s 4:0 izločil tretjeligaš MK Dons. David Moyes, ki se je v minuli sezoni od klopi rdečih vragov moral posloviti pred koncem prvenstva, je v enakem obdobju zbral štiri točke več, pri tem pa je za nakupe porabil manj kot petino denarja kot nekdanji nizozemski selektor (28:149 milijonov funtov).   

"Čutim z navijači"

Van Gaal je priznal, da takšnega začetka sezone ni pričakoval, a je prepričan, da se bo United vrnil na zmagovalna pota: "Čutim z navijači in vodilnimi možmi v klubu, ki verjamejo vame, moj strokovni štab in igralce. Trinajst točk na desetih tekmah ni dobro, a smo sredi dolgotrajnega procesa."

"Kot sem že dejal na začetku, tudi takrat, ko smo v predsezoni zmagali na petih tekmah v ZDA, bo proces trajal več kot leto dni. Upam, da se bo končal v treh letih. To je odvisno od številnih reči, a menim, da nam bo v treh letih uspelo. Znova bomo zmagovali na številnih dvobojih," pravi van Gaal.

Nizozemski strateg je sicer potožil nad tem, da ima pred tekmami težave pri izbiri nogometašev. Marcos Rojo bo na primer zaradi poškodbe ramena manjkal šest tednov. "Ljudje verjamejo v reči, ki jih počnemo, verjamejo v naš način igre. Obkrožajo me ljudje, ki so zelo pozitivni. Počutim se slabo, ker smo osvojili le 13 točk, a ko želim izbrati enako postavo kot na prejšnji tekmi, je to nemogoče," je slabši start v sezono Nizozemec pripisal tudi številnim poškodbam.

Ni ista oseba kot na mundialu

Med pozitivne ljudi, ki obkožajo van Gaala, zagotovo ne sodi nekdanji zvezdnik vragov Paul Scholes. Tega je nizozemski strateg razočaral. "Govori le o napredku. Pričakoval sem, da bo imel United v tem delu sezone precej boljši izkupiček. Težko je ugotoviti, kaj van Gaal premišljuje med tekmami. Njegovo vedenje se nikoli ne spremeni. Na trenutke je preveč umirjen, celo nezainteresiran. Vsekakor gre za drugo osebo kot je bila tista, ki je na svetovnem prvenstvu vodila Nizozemsko," je v svoji kolumni za Independent zapisala legenda kluba z Old Trafforda. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.