Šport
53 ogledov

Van Gaal: "Höness spraševal, United mi kupuje igralce"

Louis Van Gaal Manchester United EPA
Nizozemski trener še vedno čaka na svojo prvo zmago na klopi Manchester Uniteda, njegove izjave pa so še vedno precej bolj pogumne, kot so predstave njegovega moštva na zelenici.

V poletnih mesecih, preden je postalo jasno, da bo Louis van Gaal prevzel Manchester United, so Nizozemca povezovali z mestom trenerja Tottenhama. Kontroverzni strateg je priznal, da je bil zelo blizu selitve v severni London. Ob tem je poudaril, da bi bila njegova služba na White Hart Lanu lažja, a da kljub slabemu začetku ne obžaluje odločitve, da prevzame United.

"Ne, ne obžalujem, da sem sprejel to službo. Res je, gre za ogromno in zahtevno nalogo, tega se zavedam. Situacija ni slabša, kot sem mislil, da bo. Vedel sem, kaj me čaka. Lahko bi izbral lažjo službo. Če bi odšel k Tottenhamu, bi bilo moje delo precej lažje. Zlahka bi lahko izbral Spurse. Toda izbral sem si največji izziv v vsem nogometnem svetu. In res sem se želel pridružiti najboljšemu klubu v državi, ne pa Tottenhamu. Finančno je bila ponudba Tottenhama podobno privlačna kot Unitedova, vendar je United še vedno najboljši klub v Angliji, Tottenham to ni," je na druženju s sedmo silo povedal Van Gaal. 

Bolj potrpežljivi kot Höness

Nekdanji trener Ajaxa, Bayerna, Barcelone in AZ Alkmaarja je priznal, da je vodstvo kluba z Old Trafforda precej bolj potrpežljivo, kot nekateri drugi veljaki evropskih klubov. "Vsak začetek je težak. Tako je bilo tudi v Bayernu. Razlika je v tem, da je Uli Höness takrat veliko spraševal in hitro zahteval pojasnila, pri Unitedu pa mi samo kupujejo nove igralce," se je na svoj način skušal pošaliti Van Gaal, ki je v preteklih dneh dobil veliko izjemnih okrepitev, s katerimi bo Man Utd preprosto moral serijsko zmagovati.

Trikratni evropski prvaki imajo po treh kolih Premier league le dve točki, za remija proti Burnleyu in Sunderlandu. V prvem kolu so doma klonili proti Swanseaju, izpadli pa so tudi že iz ligaškega pokala, kjer jih je ponižal tretjeligaš MK Dons (4:0). V preteklem prestopnem roku so na Old Trafford prišli Radamel Falcao, Ángel di María, Luke Shaw, Daley Blind, Marcos Rojo in Ander Herrera.    

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.