Šport
18 ogledov

Van Persie: "Falcao se bo moral boriti za svoje mesto"

Van Persie Manchester United Stoke City EPA
Nizozemski napadalec je zavrnil govorice, da zaradi poškodbe in posledične operacije več mesecev ne bo igral. Radamela Falcaa je posvaril, da se bo moral pri Louisu van Gaalu boriti za mesto v moštvu.

Na začetku tedna so se v angleških medijih pojavile govorice, da Robin van Persie ponovno več mesecev ne bo mogel pomagati Manchester Unitedu. Odlični napadalec, ki ga skozi celotno kariero pestijo poškodbe, naj bi zaradi poškodbe kolena moral na vnovično operacijo že pred poletjem, a naj bi takrat poseg prestavil zaradi mundiala v Braziliji. Mnogi so špekulirali, da se bo Nizozemec podvrgel kirurškim nožem v naslednjih tednih in to naj bi bil tudi eden od razlogov, da so si Rdeči vragi za velik denar sposodili Radamela Falcaa.

"Ne vem, od kje prihajajo te govorice," je navedbe ovrgel Van Persie v pogovoru za FOX Sports. "Iskreno lahko rečem, da v bližnji prihodnosti ne bom obiskal bolnišnice, da bi bil operiran. Da si izmisliš kaj takšnega, potrebuješ res bujno domišljijo," je na to temo še dejal nekdanji napadalec Excelsiorja, Feyenoorda in Arsenala.

Zadovoljen zaradi Falcaa

Trener Uniteda Louis van Gaal seveda dobro pozna Van Persieja, kot nekdanji nizozemski selektor je seznanjen tudi s ponavljajočimi poškodbami 31-letnika. Z angažiranjem Falcaa si je kontroverzni strateg zagotovil vrhunskega osrednjega napadalca tudi za čas, ko bo Van Persie poškodovan. Nizozemski reprezentant je Kolumbijca že posvaril, da nima zagotovljenega mesta v prvi enajsterici.

"Zadovoljen sem zaradi prihoda Falcaa. Zaradi njega bomo močnejša ekipa," je prihod 'El Tigreja' pozdravil Van Persie. "Pri velikem klubu moraš vedno meriti najvišje. Takšna je tudi moja filozofija. Falcao se bo moral boriti za svoje mesto v ekipi, tako kot jaz. Midva, Wayne Rooney in James Wilson - vsi se bomo borili za mesto v napadu," je zaključil popularni RvP.

Napadalni trio Rooney, RvP in Falcao

Glede na formacijo, ki jo trenutno uporablja Van Gaal (3-5-2), bosta skoraj zagotovo mesto v prvi enajsterici dobila tako Van Persie kot Falcao. Kot 'polšpica' bo za njima operiral Wayne Rooney, medtem ko bo mladi James Wilson praviloma grel klop.

Bolj zanimivo bo videti, kakšna bo razporeditev ostalih štirih nogometašev v vezni liniji (razen Rooneya), saj ima United kopico odličnih ofenzivnih vezistov, a le malo vrhunskih defenzivnih igralcev, ki lahko zapolnijo vrzel na sredini igrišča. Posebna zgodba je obramba, ki niti približno ni tako kvalitetna kot napadalne vrste moštva z Old Trafforda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.