Šport
20 ogledov

Van Persie bo izpustil začetek sezone

robin van persie Reuters
Nizozemski zvezdnik Robin van Persie bo izpustil začetek sezone pri Manchester Unitedu.

Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je namenil rojaku Robinu van Persieju dolgotrajnejši počitek po nastopih na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Napadalec je bil eden ključnih mož pri osvojitvi tretjega mesta.

Nizozemski zvezdnik je izpustil priprave svojega kluba, zaradi tega pa van Gaal nanj ne bo računal tudi na prvih prvenstvenih tekmah nove sezone. "Robin si želi igrati na vsaki tekmi. Tega se zavedam, a enako željo ima tudi preostalih 30 nogometašev v ekipi. Igralci morajo trenirati, Robin pa ni opravil celotnega trenažnega procesa. Preden bo zaigral, bo moral opraviti vse zahtevane treninge," je pojasnil 62-letni strateg.

"Robin bo s treningi začel v ponedeljek, vsekakor pa ne bo zaigral na prijateljski tekmi z Valencio, v kadru pa ne bo niti na dvoboju 1. kola v Premier League. Vsaj mislim, da bo tako. Ljudje me lahko zaradi takšne odločitve kritizirajo, a vem, kaj potrebuje nogometaš po treh tednih počitnic. Upam, da bo Robin prišel do prave fizične pripravljenosti zelo hitro. A ta trenutek ne bo igral."

Manchester United bo prvo tekmo domače sezone sicer odigral 16. avgusta. Njegov nasprotnik bo na Old Traffordu Swansea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.