Šport
29 ogledov

Nezadovoljen s turnejo

Louis van Gaal EPA
Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je nezadovoljen z ameriško turnejo rdečih vragov. Ti so jo sicer odprli z zmago s 7:0.

Manchester United je na prvi tekmi ameriške turneje s kar 7:0 odpravil ekipo Los Angeles Galaxy. Po dva zadetka za rdeče vrage so dosegli Wayne Rooney, Ashley Young, Reece James, prvi zadetek na tekmi pa je bil delo Dannyja Welbecka. Rezultat je vsekakor poskrbel za dobro vzdušje med nogometaši, manj zadovoljen pa je s potjo v ZDA trener Louis van Gaal.

"Veliko je treba potovati. Neprestano si na letalu, zaradi časovne razlike so igralci utrujeni. To ni pozitivna reč med pripravami," je dejal 62-letni Nizozemec, ki je za količino potovanj okrivil komercialne razloge. Njegove izbrance po tekmi v Pasadeni zdaj čakajo še dvoboji v Denverju, Washingtonu in Detroitu

"Turneja je bila organizirana že pred mojim prihodom v klub, zato sem se moral prilagoditi, sedaj pa se bo moral Manchester United prilagoditi mojim pravilom za dobro pripravo. Upam, da bomo naslednje leto imeli krajšo pripravljalno turnejo. Sem zelo samozavesten, da se bo to tudi zgodilo," je še dejal van Gaal.

United sicer že od leta 2002 ni celotnih priprav oddelal v Evropi, pred minulo sezono je tako opravil 37 tisoč kilometrov, pot pa ga je za teden dni pripeljala tudi v Avstralijo. "ZDA so zelo pomembno in hitro razvijajoče se tržišče za klube v Premier League. To je zelo dobra država gledano s perspektive pridobivanja pokroviteljev, " so ob tokratni turneji prepričani v vodilnih strukturah kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.