Šport
49 ogledov

Van Gaal: Upam na darilo

Louis van Gaal EPA
Nocoj se bosta v tekmi, ki jo je selektor tulipanov označil kot nepotrebno, za tretje mesto pomerila Nizozemska in Brazilija. Prvi se želijo od SP posloviti brez poraza.

"Te tekme se ne bi smelo igrati. Tako pravim že deset let. To je nepošteno. Na svetovnem prvenstvu je pomembna le ena nagrada. To je naslov svetovnega prvaka," je pred dnevi izjavil selektor Nizozemske Louis van Gaal.

Pred nocojšnjim dvobojem je vseeno našel način, kako motivirati svoje izbrance. Ker je Nizozemska v polfinalu izgubila šele po streljanju enajstmetrovk, je uradno zabeležila remi, van Gaal pa želi, da bi njegova tokratna zasedba kot prva nizozemska reprezentanca mundial končala brez poraza: "To bo del mojega govora ob slovesu. Upam, da mi bodo igralci z zmago izročili lepo darilo. Še vedno se lahko vpišemo v zgodovino. Tudi izjemni ekipi iz let 1974 in 1978 sta doživeli poraz na takratnih prvenstvih, mi lahko ostanemo neporaženi."

Poraz v polfinalu selektorja Oranja sicer še vedno boli: "Naše sanje so bile uničene. Bilo je zelo žalostno. V Brazilijo smo prišli le z enim namenom, bili smo prepričani, da nam lahko uspe."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.