Šport > Nogomet
24 ogledov

Nekdanji trener meni, da je Van Gaal prava izbira

Ferguson Meulensteen Lindegaard Manchester United Swansea City Premier League An EPA
Prihod Louisa Van Gaala na klop Manchester Uniteda se zdi neizbežna, njegov sonarodnjak Rene Meulensteen pa verjame, da bi bila to dobra poteza.

Po upokojitvi Alexa Fergusona je Manchester United za novega trenerja ustoličil Davida Moyesa, kar se je izkazalo za slabo potezo. Rdeči vragi, ki so še vedno aktualni angleški državni prvaki, so v letošnji sezoni popolnoma pogoreli in zdi se, da jih prihodnje leto ne bo v Evropi. Moyesa v klubu ni več, njegovo mesto pa naj bi poleti zasedel Nizozemec Louis Van Gaal. Slednji ima velikega podpornika v Reneju Meulensteenu, nekdanjemu pomočniku Fergusona pri Unitedu.

"Razumem zakaj se klub kot je Uniteda zanima za nekoga kot je Lous Van Gaal, ki ima izjemen pedigre. Dolgo je že v tem športu in je zelo izkušen trener. Ima trdno filozofijo glede svojega načina igre, kar je pokazal pri Ajaxu, Barceloni in Bayern Münchnu. Nobenega razloga ni, da navezava med klubom in njim ne bi delovala, a pomembno je, da stvari izpeljejo pravilno in da bo naslednji trener spoštoval zgodovino in kulturo klub," je dejal Nizozemec, ki se je dotaknil tudi Moyesovega službovanja.

"Mislim, da je nekoliko podcenjeval in ignoriral nekatere nasvete, ki so mu jih dajali ljudje v klubu, ne samo jaz, ampak tudi Erc Steele in Mike Phelan. Želeli smo mu pomagati in sem tudi dejal, da je od jahte prešel na križarko. Ne gre se zgolj za delo z nogoemtaši in osvajanjem zmag, veliko je še ostalih stvari in na koncu je vse odvisno do treh zadev: medijev, izbora ekipe in strategije in treningov," je še dejal Meulensteen, ki je letos kratko obdobje preživel na klopi Fulhama

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.