Šport > Nogomet
11 ogledov

Van Persie z igrišč do šest tednov

manchester united robin van persie EPA
Angleški prvak Manchester United je sporočil slabo novico o junaku povratne tekme osmine finala Lige prvakov proti Olympiacosu Robinu van Persieju, ki bo moral zaradi poškodbe kolena počivati od štiri do šest tednov.

Nizozemski napadalec Robin van Persie bo zaradi poškodbe, ki jo je utrpel v 89. minuti povratne tekme osmine finala Lige prvakov proti Olympiacosu, odsoten tudi do šest tednov, so sporočili iz tabora Manchester Uniteda.

Rdeči vragi so na povratni tekmi na Old Traffordu nadoknadili zaostanek dveh golov in se predvsem po zaslugi van Persieja, ki je dosegel hat-trick, uvrstili v četrtfinale, kjer jim je žreb namenil branilca naslova Bayern München.

Trener David Moyes je bil v prvih napovedih optimističen, zdaj pa se je izkazalo, da bo napadalec izpustil prvenstveni tekmi z West Hamom in Manchester Cityjem, prav tako pa ne bo zaigral proti Bayernu. Nekdanji zvezdnik Arsenala naj bi se na igrišča predvidoma vrnil konec aprila.

Poškodba van Perseija, ki je letos zabil 11 ligaških zadetkov, je prišla v najbolj nepravem trenutku, ko si je United končno nekoliko opomogel po številnih podpovprečnih predstavah, ki so Moyesa spravile v zadrego. ''Po zmagi (proti Olympiacosu, op. a.) sem navijačem lahko pogledal v obraz, saj menim, da smo jim dali razlog za veselje in se nam svoje predstave ni bilo potrebno sramovati. Po nekaterih drugih tekmah me je bilo sram,'' je povedal Moyes.

Poškodba Robina van Persieja:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.