Šport
11 ogledov

Tottenham povsem nemočen

Raheem Sterling EPA
V nedeljskem derbiju je Liverpool povsem nadigral Tottenham. Že v soboto sta se slabo odrezala oba kluba iz Manchestra, Chelsea pa je s teniškim rezultatom kar 6:3 v gosteh ugnal Everton.

V nedeljskem derbiju je Tottenham gostil Liverpool. Slednji je v minuli sezoni dvakrat nadigral Spurse, ki so skupaj na obeh tekmah prejeli devet zadetkov, igralci tottenhama pa se niso vpisali med strelce. Tudi tokrat se dvoboj ni začel po notah gostiteljev. Že v osmi minuti so namreč Liverpoolčani povedli z 1:0. Daniel Sturridge je z desne strani podal v kazenski prostor do Jordana Hendersona, ta pa je s podajo skozi peterec na drugi vratnici našel samega Raheema Sterlinga, ki mu ni bilo težko zadeti. Liverpool je tako izenačil rekordni dosežek iz let 1987 in 1988, ko so njegovi nogometaši prav tako na 16 zaporednih gostujočih tekmah zatresli mrežo tekmecev.

Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so bili gostje boljši, kar štiri lepe priložnosti pa je zapravil novinec Mario Balotelli. Dvakrat je bil iz bližine nenatančen z glavo, po napaki vratarja Huga Llorisa je s 35 metrov zgrešil prazen gol, po podaji iz kota pa je z desetih metrov streljal visoko preko vrat. 

A zamujene priložnosti se Liverpoolu niso maščevale. Na začetku drugega polčasa je mladi branilec Eric Dier v svojem kazenskem prostoru nepotrebno povlekel za roko Joeja Allena, Steven Gerrard pa je bil uspešen z bele točke. V 60. minuti pa je sledil najlepši zadetek na dvoboju. Španski novinec pri Liverpoolu Alberto Moreno je na svoji polovici ukradel žogo Androsu Townsendu in po dolgem sprintu z leve strani sprožil diagonalno proti golu Llorisa. Žoga je najprej zadela vratnico, nato pa končala v mreži. Tottenham je prevladoval v posesti žoge, a kaj več mu iz tega ni uspelo ustvariti. 

Arsenal, Alexis Sanchez | Avtor: EPA EPA
Tudi topničarji streljali v prazno

Tudi Tottenhamovi najhušji rivali so bili po tekmi nezadovoljni, Arsenal je namreč pri Leicester Cityju osvojil le točko z remijem 1:1. Topničarji so proti golu domačinov sprožili kar 24 stelov, a se je mreža za hrbtom Kasperja Schmeichla zatresla le v 20. minuti. V kazenskem prostoru domačih je do žoge prišel Yaya Sanogo, slabo streljal, a se je žoga odbila do Alexisa Sancheza, ki je po evropskem dosegel še svoj prvi prvenstveni zadetek za Arsenal. Veselje gostov ni bilo dolgo, že dve minuti kasneje je za izenačenje po predložku z leve strani poskrbel Leonardo Ulloa. Argentinec, najdražja okrepitev lisic, je preskočil že prej poškodovanega Francoza Laurenta Koscielnyja.

Arsenal je sprožil ofenzivo na domača vrata, a si izjemno lepe priložnosti ni priigral. Tudi nogometaši Leicestra bi lahko prišli do zmage, a ob nevarnih protinapadih niso bili uspešni.

Tudi Angel ni pomagal rdečim vragom

V prvi enajsterici rdečih vragov je že v soboto zaigral Ángel Di María, ki je med tednom postal najdražji nogometaš v zgodovini otoškega mogometa, a tudi ob njegovi zelo solidni predstavi Manchester United še ni prišel do prve zmage v novi sezoni. Tokrat je četa Louisa van Gaala, ki je v štirih uradnih tekmah na klopi Uniteda zbral po dva remija in poraza, odigrala tekmo brez zadetkov na gostovanju pri Burnleyju.

Ángel di María | Avtor: EPA EPA
Gostitelji so bili celo nevarnejši, že v tretji minuti tekme je s prostega strela svoj matični klub ogrozil David Jones, ki pa je na žalost navijačev na stadionu Turf Moor streljal le nekaj centimetrov previsoko. Žoga je končala v prečki.V 15. minuti je sledila najlepša priložnost na tekmi za United, po izjemno dolgi in natančni podaji Di Maríe pa se je z oči v oči z vratarjem Tomom Heatnom znašel Robin van Persie, njegov poizkus z volejem pa je čuvaj mreže refleksno ubranil z levo roko. Le nekaj minut kasneje je argentinski novinec v kazenskem prostoru našel še Juana Mato, ki pa mu je spodrsnilo ravno ob poizkusu strela. Sledil je še en nevaren strel domačega Jonesa, a je vratar David de Gea žogo odbil preko prečke. 

Rdeči vragi so kasnej zagospodarili na zelenici, še zlasti v drugem polčasu so imeli ogromno posest žoge, a si pravih priložnosti niso več pripravili. Burnley je na tekmi celo večkrat streljal na gol tekmeca, v poizkusih neposredno na vrata pa je bilo 3:2 v korist domačih. V zadnjih minutah je bil še najbližje zadetku kapetan Uniteda Wayne Rooney, ki pa je po podaji iz kota neoviran streljal mimo gola domačih, še prej pa je nevaren strel van Persieja pred golom izbil Dean Marney. Ti so se večino drugih 45 minut lokalnega derbija osredotočali le na obrambo, po zadnjem sodnikovem žvižgu pa so bili zelo zadovoljni s točko. Pri vragih so dvakrat na tekmi sicer zahtevali enajstmetrovko; v prvem polčasu je Kieran Trippier z roko odrinil Ashleyja Younga ob njegovem prodoru v kazenski prostor, ob zaključku tekme pa je isti igralec najprej v prsa zadel soimenjaka Barnesa, žoga pa se je nato odbila v roko domačega nogometaša.

Yaya Toure | Avtor: EPA EPA
Solo gol za veličastno zmago Stoke Cityja

Še večji šok so doživeli igralci Manchester Cityja. Ti so bili boljši tekmec na domačem dvoboju s Stoke Cityjem, a so v 58. minuti prejeli edini gol na srečanju. Po kotu Cityja je do žoge na svojih 25 metrih prišel novinec Stoka Mame Biram Diouf, ki je nato z žogo pretekel 70 metrov, se med tem izognil naletom domačih igralcev, prigral tudi Vincenta Kompanyja, nato pa poslal žogo med nogami vratarja Joeja Harta.

Meščani so si že pred prejetim zadetkom priigrali nekaj lepih priložnosti, ob koncu prvega polčasa je na primer Yaya Toure zadel prečko, po golu pa so še siloviteje krenili v napad. A tokrat žoga preprosto ni želela v nasprotnikov gol.  

Pol ducata žog v Evertonovi mreži

Povsem drugače je bilo na tekmi med Evertonom in Chelseajem. Gledalci na stadionu Goodison Park so namreč videli kar devet zadetkov, od tega je pol ducata žog končalo v mreži gostiteljev. Londončani so neverjetno odprli tekmo, po vsega treh minutah pa so že vodili z 2:0. V prvi minuti je bil uspešen Diego Costa, le dve minuti kasneje pa je zadel še Branislav Ivanović. To sta bili pravzaprav edini pravi priložnosti Chelseaja v prvem polčasu. Ta se je končal z zadetkom Evertona, upanje na preobrat je obudil Belgijec Kevin Mirallas.

Po avtogolu Séamusa Colemana so Londončani sredi drugega polčasa znova povedli za dva gola, a je nato hitro za 2:3 zadel Steven Naismith. Scenarij se je še enkrat ponovil, najprej je v 74. minuti za 2:4 zadel Nemanja Matić, le dve minuti kasneje pa je za Liverpoolčane zadel novinec Samuel Eto'o, ki je še v minuli sezoni nosil dres modrega kluba iz Londona. Kamerunčevi nekdanji soigralci so bili nato uspešni še dvakrat. Po levi strani kazenskega prostora je v 77. minuti prodrl Ramires in lepo zaključil z diagonalnim strelom v malo mrežico za 3:5, piko na i k zmagi Chelseaja pa je v 90. minuti postavil še Costa. Španski reprezentant je v treh ligaških tekmah že zabil štiri gole za svoj novi klub. Fernando Torres, ki se je za dve leti preselil v Milan, je za takšen dosežek potreboval 39 tekem.

Premier League, 3. kolo

Burnley : Manchester United  0:0

Newcastle : Crystal Palace 3:3 (1:1)
Janmaat 38., Aarons 74., Williamson 88.; Gayle 1., Puncheon 48., Zaha 90.

Manchester City : Stoke City 0:1 (0:0)
Diouf 58.

QPR : Sunderland  1:0 (1:0)
Austin 45.

Swansea City : WBA  3:0 (2:0)
Dyer 2., 71., Routledge 24.

West Ham : Southampron 1:3 (1:1)
Noble 27.; Schneiderlin 45., 68., Pelle 83.

Everton : Chelsea  3:6 (1:2)
Mirallas 45., Naismith 69., Eto'o 76.; Diego Costa 1., 90., Ivanović 3., Coleman 67./ag, Matić 74., Ramires 77.

Aston Villa : Hull City  2:1 (2:0)
Agbonlahor 14., Weimann 36.; Jelavić 74. 

Tottenham : Liverpool  0:3 (0:1)
Sterling 8., Gerrard 49./11-m, Moreno 60.

Leicester : Arsenal  1:1 (1:1)
Sanchez 20.; Ulloa 22.

Lestvica:
1. Chelsea  9
2. Swansea City  9
3. Aston Villa  7
4. Manchester City 6
5. Liverpool 6
6. Tottenham  6
7. Arsenal  5
8. Southampton  4
9. Hull City  4
10. Stoke City 4
11. West Ham  3
12. QPR  3
13. Sunderland  2
14. Manchester United  2
15. Leicester City  2
16. Newcastle  2
17. Everton  2
18. WBA  2
19. Crystal Palace  1
20. Burnley  1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.