Šport
18 ogledov

Moyes: Podoben sem Mourinhu

David Moyes EPA
Enainpetdesetletni Škot David Moyes je pred dnevi postal novi trener Real Sociedada.

Moyes, ki je bi aprila odpuščen pri Manchester Unitedu po vsega desetih mesecih, pravi, da je kot trener bolj podoben Joseju Mourinhu kot Pepu Guardioli. "Sem bolj podoben Mourinhu. Strog sem do nogometašev, rad trdo delam. Želim si uživati v izzivu, kako klub popeljati proti vrhu La Lige. Pred 12 leti sem se pridružil Evertonu, ki je nekako podoben Real Sociedadu, zapustil pa sem ga, ko se je že uvščal blizu vrha. Upam, da bom enak posel opravil tudi tu," je ob predstavitvi v San Sebastianu dejal Moyes. 

Škotski strateg je dejal, da ga je v prihod prepričala strast predsednika Real Sociedada Jokina Aperribayja: "Bil je izjemno čustven. Povedal mi je, kako poseben je ta klub in kaj mu pomeni. vedno sem imel ambicije, da bi treniral v tujini. Sem dobro spočit. Šest mesecev sem bil izven pogona, komaj čakam na nov začetek."

Moyes je dejal, da je imel tudi nekaj ponudb v Premier League, a se veseli dela v Španiji: "Niti enega pomisleka nisem imel. Imel sem ponudbe v Angliji, a edina ponudba ob kateri mi je zaigralo srce je prišla od tu. Zdaj imam priložnost, da vodim klub v La Ligi, ki jo imam za najmočnejšo ligo na svetu. Želim pokazati, da so lahko britanski trenerji uspešni tudi v tujini. Upam, da bom olajšal podoben korak še nekaterim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.