Šport
37 ogledov

David Moyes na klopi Sociedada

Moyes Manchester United Bayern Liga prvakov Reuters
Škotski strateg David Moyes, nekdanji trener Manchester Uniteda, Evertona in Prestona se bo usedel na izpraznjeno mesto glavnega trenerja španskega prvoligaša iz baskovskega San Sebastiana, Real Sociedada. Baskovski klub je s škotskim trenerjem podpisal pogodbo do 30. junija 2016.

Baskovski klub Real Sociedad je zaradi slabih izidov minuli teden pokazal vrata Jagobi Arrasateju, ki je bil zadnjič na klopi tega španskega kluba ob domačem porazu z 0:1 proti Malagi. Klub iz San Sebastiana je po črnem nizu, na uvodnih desetih tekmah je le enkrat zmagal, pristal skoraj na repu prvenstvene lestvice.

Takoj po odločitvi za zamenjavo trenerske ekipe na klopi tega baskovskega kluba so se v medijih začeli pojavljati morebitni kandidati, med najresnejšimi pa je bil prav David Moyes, ki so ga nazadnje v klubu tudi izbrali.

Polom pri rdečih vragih

Enainpetdesetletni Škot se bo tako po avanturi z Manchester Unitedom preizkusil v španskem prvenstvu. Moyes se na klopi Uniteda ni proslavil in je očitno skočil v prevelike čevlje po upokojitvi slovitega Alexa Fergusona. Na Old Traffordu so se mu za njegove storitve zahvalili aprila že po desetih mesecih, čeprav so sprva z njim sklenili kar šestletno sodelovanje. Sodu je izbil dno veliki polom, ko se ManU prvič po letu 1995 ni uvrstil v Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.