Šport
21 ogledov

Messi namignil na odhod iz Barce

Messi Larrivey Barcelona Celta Vigo EPA
Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je začel razmišljati tudi o spremembi okolja. V tej sezoni si želi osvajati lovorike s katalonskim velikanom, a v svojo prihodnost v Barceloni ni več prepričan.

Sedemindvajsetletni nogometaš je v preteklosti vseskozi ponavljal, da si še dolga leta želi igrati v Barceloni, kot edini možen prestop pa je zanj prišla selitev v matični klub  Newell's Old Boys ob koncu kariere. A reči so se zdaj spremenile, v minuli sezoni je bil večkrat poškodovan, težave pa je imel zaradi obtožb o davčni utaji tudi zunaj zelenic. Po mnenju nekaterih naj bi zanj težavo predstavljala tudi vse večja priljubljenost Neymarja.

"Po sezoni? Bomo videli"

"Trenutno živim le za sedanjost," je Lionel Messi pred dnevi izjavil za argentinski športni časopis Ole in dodal: "Trenutno razmišljam le o odlični sezoni v dresu Barcelone in osvajanju lovorik. Nič drugega me ne zanima. Potem pa ... bomo videli. V nogometu je veliko zasukov in sprememb. Vedno sem dejal, da si želim ostati pri Barceloni, a reči se v življenju ne obrnejo vedno tako kot si želiš."

Katalonci so sicer v zadnjih kolih izgubili prednost, ki so si jo priigrali v uvodnem delu španskega prvenstva. "Barcelona je velik klub. Ko izgubiš dve tekmi zapored, se začnejo problemi, kritike prihajajo z vseh strani. Je nekako podobno kot v dresu reprezentance," je o trenutnem položaju zvezdnikov Barcelone dejal Messi. "Novi trener Luis Enrique je prinesel nove ideje, nekaj časa je potrebnega, da jih moštvo osvoji. Sem pa sproščen, saj imamo dovolj kakovostnih nogometašev, da posežemo po naslovih. Do konca la Lige in Lige prvakov je še veliko časa."

Je najboljši vseh časov

Messijeve izjave so seved odmevale tudi med njegovimi soigralci, na to temo pa se je oglasil novinec pri Baceloni Ivan Rakitić. "Messi je najboljši nogometaš vseh časov. Je nekaj posebnega, takšnega igralca ne bomo več videli," je prepričan hrvaški reprezentant. "Sam se bo odločil o svoji prihodnosti, a kot njegov soigralec lahko rečem le, da si želim, da bi ostal. Želim si še naprej igrati z njim. Tudi, če bi se preselil na luno, bi si zaželel, da se mi pridruži. To govorim v imenu vseh, ki si želijo Barcinega uspeha," je še povedal Rakitić. Messi ima z Barcelono sicer sklenjeno pogodbo do poletja 2018.

Nekoliko bolj je nad messijevo prihodnostjo zaskrbljen nekdanji vezdnik Mario Kempes. Nogometaš, ki je z Argentino leta 1978 osvojil naslov svetovnega prvaka, je tako dejal: "Messi trenutno ni več na vrhuncu. Ni več takšen igralec kot je bil pred nekaj leti. Mislm, da igra prestavo in pol pod svojimi zmožnostmi. In tu leži razlika med sedanjo Barcelono in Rreal Madridom, trenutno je Cristiano Ronaldo bolj lačen uspeha kot Messi. Ta sicer igra zdaj nekoliko globje, bolj je zadolžen za zadnjo podajo. V tem je še vedno najboljši na svetu."

Messi je sicer na 15 tekmah v tej sezoni zbral 11 zadetkov v dresu Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.