Šport
19 ogledov

Messi do rekordnega 71. gola

Lionel Messi EPA
Lionel Messi se je z dvema zadetkoma na vrhu lestvice strelcev Lige prvakov izenačil z rekorderjem Raulom. Oba sta dosegla 71 zadetkov. Manchester City je padel na domači zelenici.

V skupini E se je Manchester City znašel v velikih težavah, saj je pred zadnjima dvema koloma skupinskega dela šele četrti na lestvici. Tokrat je bil za meščane usoden Seydou Doumbia, ki je zabil dva zadetka za CSKA, prvega že v drugi minuti dvoboja. Nogometaš iz Slonokoščene obale je zanimivo kar pet od desetih golov, ki jih je zabil v Ligi prvakov, dal Manchester Cityju. Angleži so na tekmi sicer več poizkušali s streli, dvoboj pa so končali le z devetimi nogometaši. v 72. minuti si je drugi rumeni karton prislužil Fernandinho, 12 minut kasneje pa je bil iz istega razloga izključen tudi edini strelec domačih Yaya Toure

V tej skupini sta se znova pomerila tudi Bayern in Roma, Nemci so dvoboj pred 14 dnevi v Rimu dobili s kar 7:1. Sinovi volkulje so sicer postali prva negrška ekipa, ki je v začetni postavi imela kar tri Grke, a jim to ni veliko pomagalo. Bayern si je z zanesljivo predstavo že zagotovil napredovanje med šestnajsterico najboljših.

Messi izenačil Raula, gol pred Ronaldom

V skupini F sta si osmino finala že zagotovila Paris Saint Germain in Barcelona, Ajax in APOEL pa se bosta v zadnjih dveh kolih poskušala izboriti tretje mesto, ki prinaša igranje v Evropski ligi. parižani so bili po pričakovanjih boljši od Ciprčanov, že v uvodu dvoboja je odličilni zadetek zabil Edinson Cavani. Urugvajski napadalec je nato še enkrat zatresel okvir vrat. 

Slednje je na tekmi s Katalonci uspelo tudi Ajaxu, vendar so Nizozemci na domači zelenici morali priznati premoč Lionelu Messiju in soigralcem. Argentinec se je dvakrat vpisal med strelce in tako prišel do 70. in 71. zadetka v Ligi prvakov. S tem dosežkom je na vrhu večne lestvice v tem tekmovanju ujel Raula, ki je zabijal za Real Madrid in Schalke. cristiano Ronaldo se na torkovi tekmi reala ni vpisal med strelce ter ostal pri 70. golih.

Messi je v prvem polčasu izkoristil veliko napako vratarja Jasperja Cillessena, ki je zapustil svoj gol, a mu nato ni uspelo ujeti žoge. Pred njim je bil pri njej Marc Bartra, ta jo je poslal v sredino, kjer je Messi dobil skok. Argentinec je v 76. minuti še lepo zaključil dvojno podajo s Pedrom Rodríguezom in iz bližine postavil končni izid.

Dve portugalski zmagi

V skupini G, kjer je Maribor osvojil točko pri Chelseaju, je Sporting doma ugnal Schalke. Nemci so sicer povedli, a so domačini nato odgovorili s tremi zadetki. Nogometašem iz Gelsenkirchna je nato nekaj upov vsaj za izenačenje vzbudil še Dennis Aogo v 88. minuti, vendar so domačini še enkrat znali odgovoriti. Končni izid je bil postavljen v sodnikovem dodatku. 

Popolno kolo za Portugalce, Benfica je v torek z 1:0 premagala Monaco, je potrdil še Porto. Ta je bil na gostovanju v Bilbau z 2:0 boljši od Athletica. Jackson Martínez je sicer v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko, a se je Kolumbijec odkupil v drugem delu igre, ko je z bližine potisnil žogo v gol po izjemnem prodoru Yacina Brahimija po levi strani. Alžirec se je nato še sam vpisal med strelce, ko je sicer solidnemu vratarju Gorki Iraizozu žoga skočila preko noge ob podaji, Brahimi pa jo je le še moral potisniti v mrežo. Baski so na tekmi sicer zadeli okvir vrat.

Luiz Adriano na dveh tekmah osemkrat v polno

Novo ponižanje pa je proti Šahtarju doživel BATE. Belorusi so pred dvema tednoma doma s kar 7:0 klonili proti Ukrajincem, tokrat pa so jo v gosteh odnesli z dvema goloma manj v svoji mreži. Brazilski napadalec Luiz Adriano je zadel trikrat, na dveh tekmah proti Belorusom pa je zabil neverjetnih osem zadetkov. Skupaj jih ima zdaj že devet. 

Skupina E:

Manchester City : CSKA  1:2 (1:2)
Touré 8.; Doumbia 2., 34.

Bayern : Roma  2:0 (1:0)
Ribéry 38., Götze 64.

Vrstni red: Bayern 12, Roma 4, CSKA 4, Manchester City 2.

Skupina F:

PSG : APOEL  1:0 (1:0)
Cavani 2.

Ajax : Barcelona  0:2 (0:1)
Messi 36., 76.

Vrstni red: PSG 10, Barcelona 9, Ajax 2, APOEL 1.

Skupina G:

Sporting : Schalke  4:2 (1:1)
Sarr 26., Jefferson 52., Nani 72., Slimani91.; Slimani 17./ag., Aogo 88.

Maribor : Chelsea  1:1 (0:0)
Ibraimi 50.; Matić 73.

Vrstni red: Chelsea 8, Schalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Skupina H:

Šahtar : BATE  5:0 (1:0)
Srna 19., Teixeira 48., Luiz Adriano 58./11-m, 83., 93.

Athletic Bilbao : Porto  0:2 (0:0)

Martínez 56., Brahimi 73.

Vrstni red: Porto 10, Šahtar 8, BATE 3, Athletic Bilbao 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.