Šport
22 ogledov

Chelsea z zmago iz Lizbone; Barça izgubila prvič letos

Matić Mourinho Sporting Chelsea Liga prvakov
1/14
EPA
V "mariborski" skupini G je Chelsea minimalno slavil pri Sportingu (0:1). Barcelona je dobila prve zadetke v sezoni in klonila pri PSG (3:2). Roma je iztržila remi pri Manchester Cityju (1:1). Šokanten zaključek tekme med Šahtarjem in Portom (2:2).

Londonski Chelsea je na gostovanju pri Sportingu povsem dominiral v prvem polčasu. Angleži so si ustvarili kopico priložnosti, niz zgrešenih 'zicerjev' je začel Diego Costa po podaji Cesca Fàbregasa, nadaljeval pa André Schürrle

Nemec je enkrat zgrešil okvir gola po izvrstni povratni podaji Edena Hazarda, drugič pa je bil neodločen po asistenci Oscarja, ko ga je na koncu ustavil vratar Rui Patrício. Premoč gostov je v 34. minuti po prostem strelu Fàbregasa z glavo kronal Nemanja Matić, ki je ostal povsem sam na drugi vratnici.

Chelsea skoraj kaznovan

Na začetku drugega polčasa je za Sporting poskusil Nani, meril je mimo gola Thibauta Courtoisa. Oscar je bil naslednji, ki je zapravil veliko priložnost za goste, še enkrat se je izkazal domači vratar. Nato pa bi bili Blues lahko kaznovani za zgrešene strele, toda Nani ni bil natančen po hitri akciji Portugalcev.

V zaključku je José Mourinho zaprl tekmo, kljub temu pa bi Chelsea lahko podvojil prednost po akciji Williana. Sledila je nova priložnost za Costo, toda brazilski Španec je zadel le zunanji del mreže. Do konca tekme smo videli še nekaj nenatančnih poskusov na obeh straneh. Še najbližje je bil Fredy Montero po strelu z glavo, toda domači napadalec je za las zgrešil vrata in ostalo je pri minimalni zmagi Londončanov. 

Razdevičena mreža, 500. gol, 143. nastop in prvi poraz

David Luiz PSG Barcelona Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Na Parku Princev je gostovala Barcelona, ki na predhodnih sedmih uradnih tekmah v letošnji sezoni še ni prejela zadetka. To se je spremenilo po desetih minutah dvoboja v Parizu, ko je PSG povedel po golu Davida Luiza, ki je zadel po prostem strelu Lucasa.

Že dve minuti zatem je odgovoril Leo Messi, zadel je po dvojni podaji z Andrésom Iniesto. Katalonci so po izenačenju prevzeli pobudo, a v 26. minuti so se spet znašli v zaostanku, spet je bila usodna prekinitev. Po kotu Thiaga Motte je z glavo natančno meril Marco Verratti in premagal Marc-Andréja ter Stegna.

Zaključni nalet neuspešen

Francozi niso prav nič pogrešali poškodovanega Zlatana Ibrahimovića in so svojo prednost podvojili po devetih minutah nadaljevanja. Prodor in podajo Gregoryja van der Wiela je s strelom z notranjim delom stopala nadgradil Blaise Matuidi.

Na drugi strani je Neymar znižal že po dobri minuti in pol, s predložkom ga je našel rojak Dani Alves. Domači so nato zaigrali zelo čvrsto na sredini igrišča, v protinapadih so bili bolj nevarni kot gostje. Katalonci so v izdihljajih tekme sicer močno pritisnili, toda domača obramba je odbila nalet Blaugrane, ki je izgubila prvič v sezoni 2014/15.

Totti Manchester City Roma Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Totti vpisan v zgodovino Lige prvakov

Srečanje na stadionu Etihad je bolje začel Manchester City. Domačini so povedli z bele točke že v četrti minuti, ko je Sergia Agüera nepravilno oviral Maicon. Agüero je z zanesljivim strelom sam izkoristil nepazljivost brazilskega branilca. Slednji bi se lahko hitro odkupil za napako, toda njegov strel po podaji Francesca Tottija se je odbil od prečke. Sledil je še en nevaren poskus Italijanov, tokrat v režiji Gervinha, izkazal se je Joe Hart

Domači vratar je vendarle klonil v 23. minuti, ko ga je po podaji Radje Nainggolana matiral zimzeleni Totti, ki je zadel s prefinjenim strelom z zunanjim delom stopala. 38-letni Totti je tako postal najstarejši strelec v zgodovini Lige prvakov. Do konca prvega polčasa so gostje še enkrat zapretili prek Gervinha, Hart je bil tokrat dobro postavljen.

City prebujen v zaključku

Tudi na začetku drugega polčasa je bila bližje vodstvu Roma. Totti je pretil z razdalje in z lucidnimi podajami, Miralem Pjanić pa je bil nenatančen po odbiti žogi. Domače občinstvo je glasno negodovalo nad bledo predstavo angleških prvakov, malce jih je predramil neuspešen poskus Franka Lamparda po akciji Davida Silve in Gaela Clichyja

V zadnjih minutah je City prevzel pobudo in nanizal nekaj strelov, vendar je obramba Rome ustavila vse nalete. Najbolj nevaren v zaključku je bil Silva - s podajami je 'hranil' soigralce, povsem ob koncu pa malce zamudil na predložek Pabla Zabalete. Kljub trudu se je moral City zadovoljiti z remijem.

Liga prvakov, 2. kolo:

SKUPINA E
CSKA Moskva : Bayern München 0:1 (0:1)
Müller 22./11m

Manchester City : AS Roma 1:1 (1:1)
Agüero 4./11m; Totti 23.

Lestvica:
1. Bayern München 6 točk
2. AS Roma 4
3. Manchester City 1
4. CSKA Moskva 0


SKUPINA F

Paris Saint-Germain : Barcelona 3:2 (2:1)
Luiz 10., Verratti 26., Matuidi 54.; Messi 12., Neymar 56.

APOEL Nikozija : Ajax Amsterdam 1:1 (1:1)
Manduca 31./11m; Andersen 28.

Lestvica:
1. Paris Saint-Germain 4 točke
2. Barcelona 3
3. Ajax Amsterdam 2
4. APOEL Nikozija 1


SKUPINA G
Sporting Lizbona : Chelsea 0:1 (0:1)
Matić 34.

Schalke 04 : Maribor 1:1 (0:1)
Huntelaar 55.; Bohar 37.

Lestvica:
1. Chelsea 4 točke
2. Maribor 2
 . Schalke 2
4. Sporting Lizbona 1

SKUPINA H
BATE Borisov : Athletic Bilbao 2:1 (2:1)
Poljakov 19., Karnitski 41.; Aduriz 45.

Šahtar Doneck : Porto 2:2 (0:0)
Alex 52., Adriano 86.; Martínez 89./11m, 94.
Brahimi (Porto) je v 35. minuti zapravil enajstmetrovko.

Lestvica:
1. Porto 4 točke
2. BATE Borisov 3
3. Šahtar Doneck 2
4. Athletic Bilbao 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.