Šport
19 ogledov

S filmom o triatloncih nad Maribor

Jens Keller Schalke EPA
Trener Schalkeja Jens Keller je svojim nogometašem za motivacijo pred dvobojem z Mariborom (ob 20.45) zavrtel film o triatlonu Iron Man.

Nogometaši iz Gelsenkirchna so v zadnjem času iztržili veliko točko na gostovanju v Londonu pri Chelseaju, konec tedna pa so v velikem porurskem derbiju premagali še osovraženo dortmundsko Borussio z 2:1. Glede na nekoliko manjši status Maribora v Ligi prvakov naj bi trenerja Schalkeja Jensa Kellerja zdaj skrbela motivacija njegovih izbrancev. 

Pred dvobojem s Štajerci je tako igralcem predvajal film o triatlonu Iron Man, ki naj bi vzpodbudil nogometaše nemškega kluba. Napadalec Klaas-Jan Huntelaar je bil do trenerjeve ideje skeptičen, a mu je bil film vseeno všeč. "Ne potrebujem nekega videa, da bi biI motiviran. Vseeno je bilo lepo videti, kako so nekateri ljudje pripravljeni žrtvovati prav vse, da bi jim uspelo," je dejal Nizozemec.

Tudi nekateri nemški mediji so zakrbljeni, ali bodo rudarji že uspeli pozabiti na zadnji uspeh v Bundesligi. Pri Westfälische Zeitungu so tako že v naslov zapisali, da mora "Schalke preklopiti misli na obračun z Mariborom". Igralci naj bi po uspehu proti Borussiji še vedno živeli v oblakih in razmišljali o tem, da so nepremagljivi. "Razumljivo bi bilo, da bi jim po derbiju popustila zbranost in bi nogometaši verjeli, da bodo že nekako premagali takšno ekipo kot jo ima Maribor," je zapisano v članku, kjer pa opozarjajo: "Profesionalci si takšnega razmišljanja ne morejo privoščiti, v nasprotnem primeru tečejo in reagirajo počasneje."

"Zame je bila zmaga proti Borussiji izjemo čustvena. Moram priznati, da sem imel po koncu tekme solze v očeh. A zdaj igramo proti Mariboru. Po imenu ne gre za velik klub, a vsakdo, ki se uvrsti v Ligo prvakov igra zelo dober nogomet. Od nas se bo zahtevala stoodstotna predstava, točke želimo tu tudi zadržati," je sicer samozavesten vratar Schalkeja Ralf Fährmann, ki je ravno ob dvoboju z Borussio dopolnil 26 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.