Šport
14 ogledov

"Zmaga je nujna"

Schalke EPA
Nogometaši Schalkeja ob letošnji premieri v ligi prvakov na domačem stadionu odločno napovedujejo lov na tri točke.

Schalke je imel pred Mariborom odlično generalko, tako po moči tekmeca kot po odmevnosti dvoboja. V soboto so namreč modri premagali velike tekmece iz Porurja, Borussio Dortmund, z 2:1. Zmaga ni bila vredna le tri točke, kolikor je prinesla na lestvici bundeslige (Schalke je na njej po šestih krogih sicer na desetem mestu), za navijače je uspeh proti osovraženim rivalom še veliko slajši, poskrbel pa je tudi za samozavest pred domačim startom v evropskem tekmovanju.

V vodstvu kluba opozarjajo, da igralcem ne bodo dovolil pretirane sprostitve in razmišljanja v slogu, če smo premagali Dortmund, bomo rudi Maribor. "Za nas bo to izziv. Naloga zanesljivo ne bo lahka, morali se bomo osredotočiti na Maribor," pravi menedžer kluba Horst Heldt in dodaja: "Če nam bo to uspelo, nas bo težko premagati. Sicer pa imamo lahko težave, Maribor je v tekmah s Celticom in Sportingom dokazal, da ima kakovost, tako kot vsaka ekipa, ki se prebije v ta del lige prvakov."

Nadaljevati ni z proti na papirju slabšemu

Modri iz Gelsenkirchna bodo tudi nekoliko oslabljeni. Proti Mariboru v postavi ne bo Sidneyja Sama, ki je na sobotni tekmi moral iz igre v 37. minuti. Trener Schalkeja Jens Keller je danes na novinarski konferenci pred tekmo v torek tudi napovedal, da bo morda na njej priložnost za počitek ponudil še branilcu Acudu Učidi, ki se vrača po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe, a je odigral dve celi tekmi. Namesto njega bo morda nastopil Kaan Ayhan. Zato pa bo v postavi zanesljivo eden od domačih zvezdnikov Julian Draxler, ki je nemški derbi moral izpustiti zaradi rdečega kartona.

"Ne bojim se, da ne bi obdržal dobre forme. V tej sezoni smo najbolje igrali proti velikim ekipam, kar pa ne pomeni, da ne bomo naredili vsega, da nadaljujemo niz uspehov tudi proti na papirju slabšim tekmecem," je odločen Draxler. O tem, kakšni so načrti kluba iz Gelsenkirchna, pa je bil povsem jasen tudi Max Meyer. "Trener nam je vse skupaj dobro predstavil. Zmaga je nujna," pravi mladi vezist, ki se je izkazal na tekmi s Chelseajem, v Londonu je bil izid 1:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice