Šport
23 ogledov

Mezga: "Maribor bo osvojil še vsaj tri točke"

Dejan Mezga Hajduk Katarina Ponjavić
Dolgoletni član Maribora Dejan Mezga tudi po selitvi k splitskemu Hajduku pozorno spremlja nastope svojih nekdanjih soigralcev pred katerimi je drugi obračun v letošnji Ligi prvakov.

"Vsa čast Mariborčanom za izjemen uspeh. V zadnjih letih sem v Mariboru zelo užival, vendar je napočil čas za slovo. Odločil sem se za novo poglavje v moji karieri. Za to mesto me vežejo lepi spomini in verjamem, da se bom nekega dne vrnil, saj nameravam živeti v Mariboru," je v pogovoru za Žurnal pojasnil 29-letni Dejan Mezga, ki je vijoličasti dres prvič oblekel leta 2007, po sedmih letih pa se je poleti preselil k Hajduku in tako ostal brez nastopov v elitnem klubskem tekmovanju.

Ste si pogledali kakšno tekmo Mariborčanov v letošnji sezoni?
Sem velik navijač Maribora, tako da sem preko televizijskih ekranov pozorno spremljal njihove tekme proti Celticu in Sportingu. Presenetili so celotno Evropo in se uvrstili med elito, kar je zagotovo velik uspeh. Proti Portugalcem so spretno iztržili točko in prepričan sem, da lahko v naslednjih tekmah zabeležijo še kakšen lep rezultat. Morda že na torkovi tekmi proti Schalkeju.

Kakšen izkupiček napovedujete vijoličastim?
Že pred prvo tekmo sem napovedal, da bo Maribor v Ligi prvakov osvojil štiri točke. Eno so že osvojili in verjamem, da lahko še vsaj tri. Sicer ne vem na katerih tekmah, a zaupam v njihovo kakovost. Velika prednost je Ljudski vrt v katerem nobeni ekipi ni lahko gostovati. Tudi sam sem večkrat igral na tekmah proti favoriziranim moštvom, ki pa so imela v Mariboru vedno veliko težav.

Kako bi primerjali kakovost hrvaškega in slovenskega prvenstva?
V hrvaškem prvenstvu je več močnejših klubov. Pred leti je v njej nastopalo kar šestnajst klubov, medtem ko jih sedaj nastopa deset kar je precej pripomoglo k dvigu kvalitete. Prvenstvo je zelo zahtevno, sam pa si želim, da bi se čim prej približali vodilnima Dinamu in Rijeki.

Ste se že prilagodili na nov klubski dres?
V Splitu sem nekaj več kot mesec dni in počasi se prilagajam na življenje v mestu. Že takoj po podpisu pogodbe so me čakale pomembne evropske tekme in derbi z Dinamom, tako da se je vse skupaj odvijalo zelo hitro. Izboril sem si mesto v ekipi in imam precejšnjo minutažo. Pomembno je, da mi trener zaupa, vendar pa na žalost ne dosegamo rezultatov, ki bi si jih želeli. Igramo boljše kot to kažejo naši zadnji rezultati.

Mariborske Viole ali splitska Torcida?
Kot član Maribora sem imel vedno ogromno podporo Viol, v Splitu pa me je pričakala še ena odlična navijaška skupina. Vsi dobro veste kaj v navijaškem svetu pomeni Torcida s katero se želim veseliti uspehov v dresu Hajduka, obe navijaški skupini pa sta izjemni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.