Šport
47 ogledov

Šimundža pred Schalkejem: "Težka tekma? Ne."

letališče Edvard Rusjan Maribor NK Maribor pred odhodom v Sevillo Evropska liga Jan Krstovski
Slovenski nogometni prvak bo v torek ob 20.45 v Gelsenkirchnu igral tekmo 2. kroga Lige prvakov. Tekmec bo Schalke, ki je velik favorit, toda Štajerci, ki se še trudijo za tekmo pripraviti nekoliko poškodovanega Petra Stojanovića, pravijo, da gredo po zmago.

"Poskusili bomo doseči pozitiven rezultat, ne gremo po točko, ampak po zmago. Kaj bo tekma prinesla, bomo videli, vsekakor pa bomo nekako v slogu evropskega razmišljanja iskali pot do dobrega rezultata," je tik pred odhodom v Nemčijo povedal trener Maribora Ante Šimundža, ki je na letalo vkrcal 25 svojih varovancev, med njimi sta tudi že omenjeni Peter Stojanović in prav tako rahlo načeti Welle Ndiaye.

Mariborčani so svojo drugo udeležbo v skupinskem delu lige prvakov začeli spodbudno, z neodločenim izidom na domačem igrišču proti Sportingu iz Lizbone. "Tokrat bo izhodišče drugačno, ker smo že občutili Ligo prvakov. Gremo pa na pot zelo motivirano, ambiciozni. Zavedamo se, da bo tekma težka, zavedamo se svoje kakovosti in kakovosti tekmeca. Na igrišče bomo šli z mišljenjem, da bomo igrali najbolje, kar lahko," pravi Šimundža in dodaja, da to zanj in njegove izbrance ne bo doslej najtežja tekma sezone.

"Tekma, na kateri se pokažeš"

"Mi v skupinskem delu samo potrjujemo delo, ki ga opravljamo. Uživamo, igramo nogomet, obenem pa se zavedamo odgovornosti. Da bi bila to težka tekma? Ne. To je tekma, na kateri se lahko pokažeš in dokažeš, pokažeš vse tisto, kar delaš, kar imaš. Tekma je samo motivacijska in spodbudna za igralce," je umirjeno pojasnil mariborski strateg in dodal, da bo tudi približno 55.000 navijačev (od tega 1300 mariborskih) na Schalkejevem stadionu pomenilo dodaten motivacijski moment.

Ta bo še kako pomemben, posebej po ne ravno dobri popotnici za Gelsenkirchen, saj so Mariborčani v domačem prvenstvu zgolj remizirali z Radomljani (0:0).

Na drugi strani je nekdanji klub Branka Oblaka svojo nalogo opravil zelo dobro, saj je v velikem derbiju z dortmundsko Borussio osvojil vse tri točke po zaslugi zadetkov Maxima Choupo-Motinga in Joela Matipa (2:1).

Dinamika, hitrost, moč

"Po vsaki zmagi je samozavest višja. Dejstvo je, da je bil Schalke v tem velikem derbiju rezultatsko boljši, dobil samozavest. Je pa tekma razkrila in potrdila določene stvari o tej nemški ekipi," meni Šimundža, ki se je ozrl še na igro Schalkeja.

"Nič novega ne bom povedal, če bom rekel, da je to ekipa, ki igra do zadnje minute in je zelo dinamična. Dinamika, hitrost, moč so tiste, ki jih krasijo in na to se pripravljamo. Julian Draxler je ena od vzhajajočih zvezd tudi reprezentančnega nogometa, ni pa samo on nevaren. Imajo še tri, štiri zelo nevarne igralce, kot je na primer Klaas-Jan Huntelaar, ki je zelo izkušen. Ampak zavedamo se njihove kakovosti, obenem pa smo dovolj ambiciozni in kakovostni, da jim lahko povzročimo težave," poudarja Šimundža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.