Šport
19 ogledov

Najbolj množično gostovanje v zgodovini Maribora

Schalke navijači Veltins Arena EPA
Nogometaše Maribora jutri čaka prvo gostovanje v letošnjem skupinskem delu Lige prvakov. Na tekmi s Schalkejem bodo imeli Štajerci močno podporo s tribun.

Na Veltins Areni bo slovenske državne prvake spodbujalo kar 1300 privržencev Maribora. Še nikdar se ni zgodilo, da bi se toliko navijačev vijoličastih udeležilo tekme izven Ljudskega vrta, po tem parametru bodo presežena tudi gostovanja pri zagrebškem Dinamu, londonskem Tottenhamu in plzenski Viktorii.

"Lepo je bilo slišati podatek o tako množičnem gostovanju naših navijačev. Za njih se igra nogomet, takšna podpora bo ekipi pomenila le še dodatno energijo," je množično selitev Štajercev v Vestfalijo za nkmaribor.com pokomentiral koroški branilec Marko Šuler, ko je postalo jasno, da so ljubitelji slovenskih prvakov pokupili vse vstopnice, ki so jih Nemci namenili gostujočim navijačem.

Posebno plačilno sredstvo

Stadion knapov iz Gelsenkirchna ima svoje plačilno sredstvo (Knappe), ki je z evrom v razmerju 1:1. Nakup na stadionu je mogoč le z omenjenimi plačilnimi karticami, ki si jih je moč priskrbeti na prodajnih mestih na stadionu. Preostanek vrednosti na karticah si je mogoče izplačati po koncu tekme. 

Prireditelji so vse ljubitelje vijoličaste barve zaprosili, da zasedejo mesta, označena na vstopnicah in se zadržujejo v delih stadiona, rezerviranih za gostujoče navijače. Po tekmi bo, kot ponavadi, predvidoma treba počakati 15 do 30 minut v svojem sektorju, na kar bo gostujoče privržence opozoril tudi uradni napovedovalec. 

Parkirišče le za Mariborčane

Večina slovenskih ljubiteljev nogometa bo na prizorišče prispela z avtobusi, kombiji in avtomobili na dan tekme. Pri Schalkeju so sporočili, da bo parkirišče Gelsenwasser rezervirano izključno za navijače Maribora, v bližini je tudi vhod za večino slovenskih navijačev.

Za Mariborčane bo pripravljeno tudi navijaško zbirališče (Gelsenkirchen Buer) v severnem delu rudarskega mesta, ki sicer šteje malce več kot četrt milijona prebivalcev.

Navijači Schalkeja sicer ne slovijo po nasilnih ekscesih, čeprav je pred obračuni z nemškimi ligaškimi rivali, posebej s sosednjima Borussio Dortmund in Bochumom, že znalo priti do tega, da so zapele pesti (in noži).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.